NOS Voetbal

Roda JC blij met 'godsgeschenk van lieve meneer uit Landgraaf'

Roda JC verloor zaterdagavond met 3-0 bij sc Heerenveen, maar toch was het een goede week voor de Limburgers. De club werd overgenomen door de 75-jarige miljonair Frits Schrouff, waarmee Roda in één klap uit de financiële problemen is.

"Het is duidelijk dat het een godsgeschenk is dat meneer Schrouff Roda heeft overgenomen", zei een tevreden trainer Darije Kalezic. "Roda zit al zijn hele bestaan in een moeilijke situatie. Misschien hadden we deze wedstrijd niet gespeeld als hij er niet tussen was gesprongen. Zo erg was het."

Ook keeper Benjamin van Leer sprak van fantastisch nieuws. "De spelers houden zich er niet heel veel mee bezig, want wij hebben gewoon een wedstrijd komend weekeinde. Maar je weet dat de club in een benauwde situatie zat en de lieve meneer uit Landgraaf heeft ons fantastisch nieuws gegeven."

Geen garanties

Kalezic rekent niet meteen op grote aankopen na de financiële injectie van de eigenaar van een groothandel in oosterse producten. "Het wil niet zeggen dat er meteen heel veel mogelijkheden zijn. We hopen dat we in januari iets kunnen doen, maar ik heb daar geen garanties over gekregen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl