Caner Cavlan knuffelt Mitchell te Vrede na de 1-0, Luciano Slagveer kijkt toe

Heerenveen schuift thuis Roda JC eenvoudig opzij

SC Heerenveen heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Roda JC, dat nu al tien duels op rij geen overwinning heeft kunnen vieren.

Roda maakte ook geen moment aanspraak op de zege, want het kwam er totaal niet aan te pas. Heerenveen heerste vanaf de aftrap en voor rust waren vooral Sam Larsson en Luciano Slagveer een plaag voor de Roda-verdedigers, die aan alle kanten voorbijgelopen werden.

In de kruising

Joey van den Berg stond na een half uur spelen aan de basis van de 1-0 met zijn dieptepass op Caner Çavlan, die op de paal schoot, waarna de bal voor de voeten van Mitchell te Vrede belandde. Een paar minuten voor rust verdubbelde Slagveer de score met een prachtig geplaatst schot in de kruising.

Mitchel Paulissen liet na de pauze twee kansen liggen om nog iets van spanning te creëren: eerst probeerde hij na een voorzet van Daniel De Silva vergeefs Erwin Mulder te verschalken met een lobje en halverwege de tweede helft schoot hij vrij voor Mulder rakelings naast.

De vierde Friese zege dit seizoen was 20 minuten voor tijd al min of meer een feit toen Te Vrede de strafschop benutte, die hem werd toegekend na een overtreding van Bart Biemans.