NOS Sport

'We gaan gewoon een WK-finale spelen!'

Dolle vreugde bij de Nederlandse handbalvrouwen na de gewonnen halve finale bij het WK handbal. Na de 30-25 winst op Polen voert er maar één woord de boventoon in de reacties van de uitzinnige speelsters: "Finale!"

Danick Snelder bijvoorbeeld kan het maar nauwelijks geloven. "We gaan gewoon een WK-finale spelen", zegt ze verbouwereerd en tot tranen geroerd. Om daar vervolgens heel zelfverzekerd aan toe te voegen: "En die gaan we natuurlijk spelen om goud te halen."

"Tuurlijk", vult Estavana Polman haar aan. "We zijn nog lang niet klaar. Nu telt er maar één ding en dat is goud. Ik hoop echt dat we Nederland zondag kunnen verrassen."

'Amateurtje in de finale'

Michelle Goos kan het eveneens maar nauwelijks geloven dat zij het als speelster uit de bescheiden Nederlandse competitie tot het hoogste podium heeft weten te schoppen. "Ik ben maar een amateurtje, ik doe dit voor de lol en nu sta ik in de finale van het WK... Bizar. Het is toch niet te beseffen?"

Snelder erkent wel dat Oranje het in de slotfase nog onnodig spannend maakte. De marge die maximaal negen punten bedroeg, was op een gegeven moment nog maar vier goals. "Toen kneep ik hem niet echt hoor, maar het had inderdaad wel wat makkelijker gekund."

Goos: "We hebben in deze halve finale veel goede dingen laten zien, maar we kunnen nog veel beter." Snelder is het met haar eens en heeft daar wel een verklaring voor. "Misschien dachten we op een gegeven moment wel: oh god, we gaan hem nu echt pakken."

Polman: hoe geweldig is dit?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl