De Nederlandse volleyballers voor het duel met Bulgarije
NOS Sport

De knop moet om bij de volleyballers

"Maandag stond in het teken van herstel, want dat was ook echt nodig", vertelt bondscoach Gido Vermeulen van de Nederlandse volleyballers. Zondag verloor Oranje op het EK nipt van gastland Bulgarije (2-3), vanmiddag treft de ploeg Slovenië met als inzet een plaats in de kwartfinales.

Het duel met Bulgarije galmde in tal van opzichten nog lang na. "We hebben drie uur op het veld gestaan en zeer emotioneel gespeeld. Dat heeft ons veel energie gekost", zegt Vermeulen over het duel waarin hij de Bulgaren beschuldigde van vals spel.

"Maandag hebben we veel in de behandelkamer gezeten, we zijn rustig een stukje gaan wandelen en hebben op bed gelegen."

Na het verlies overheerst de teleurstelling nog bij de bondscoach en dus niet de trots. "We hebben de wedstrijd in handen gehad en konden echt voor een stunt zorgen. Daar balen we van. Maar het mooie aan een toernooi is dat je al snel weer een nieuwe wedstrijd hebt."

En die wedstrijd is in de tussenronde tegen Slovenië, vanmiddag om 16.30 uur. Wint Oranje, dan staat het in de kwartfinale.

Het duel Nederland-Slovenië is vanaf 16.30 uur hier live te volgen via NOS.nl. Een samenvatting is te zien in het Sportjournaal, om 18.45 uur op NPO 1. Op NPO Radio 1 zijn flitsen van het duel te horen.

Gido Vermeulen spreekt de selectie toe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl