Gido Vermeulen spreekt de selectie toe
NOS Sport

Vermeulen beticht Bulgaarse volleyballers van vals spel

Bondscoach Gido Vermeulen van de Nederlandse volleyballers maakte zondagavond bij het EK in Sofia na de nipte nederlaag tegen gastland Bulgarije in de laatste groepswedstrijd (2-3) een aangeslagen indruk.

"Ik ben zeer teleurgesteld", liet hij weten. "Deze wedstrijd hadden we moeten winnen. Dan waren we ook als eerste geëindigd in de poule. Ik kan de wedstrijd tegen Bulgarije nu nog niet analyseren en ik ga ook nog niet vooruitblikken op onze volgende tegenstander Slovenië in de tussenronde.

"Er zit nog te veel emotie in de staf en in het team. Laten we eerst maar eens een nachtje slapen en ons op de rustdag herpakken. Maar het team heeft zich in deze wedstrijd kapot gevochten."

Zij hebben vals gespeeld. Zo hoort het niet.

Gido Vermeulen

Valsspelen

Vermeulen had geen goed woord over voor een trucje van de thuisploeg, die de tweede libero met een schijnblessure liet uitvallen ten faveure van een ploeggenoot, die beter op die positie uit de voeten kan. Een libero mag niet zomaar gewisseld worden. "Zij hebben vals gespeeld. Zo hoort het niet", sprak Vermeulen daarom.

Gek genoeg profiteerde Oranje er aanvankelijk wel van. Vermeulen: "We konden die tweede jongen even goed wegzetten, maar de derde spelverdeler maakte het ons in de derde set erg moeilijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl