Tom Egbers met zijn gasten aan de tafel van Studio Voetbal
NOS Voetbal

'Heracles kan dit lang volhouden'

"De laatste keer dat Heracles bovenaan stond, stonden de Beatles ook bovenaan." Presentator Tom Egbers opent Studio Voetbal zondagavond met groot genoegen. Zijn favoriete club Heracles, zaterdag even koploper, is het eerste gespreksonderwerp, verkozen boven de zege van PSV op Manchester United of de koppositie van Ajax.

"Het is een goede mix, met veel enthousiasme", aldus Sjoerd Mossou over Heracles. "Ze zijn lastig te bespelen", zegt Henk Fraser. "Met name voorin hebben ze veel individuele kwaliteiten en ze kunnen als team spelen."

'Stadion maakt Heracles beter'

"Ze hebben een goede voorzitter (Jan Smit, red.) en een goede technisch directeur (Nico-Jan Hoogma, red.) en ze hebben oog voor talent", voegt Adriaanse toe. "En het nieuwe stadion geeft iedereen het gevoel dat Heracles een betere club is geworden."

"Het team heeft wat weg van PEC Zwolle vorig jaar", aldus Mossou. "PEC is heel ver gekomen, dus waarom zou Heracles het niet lang kunnen volhouden?"

'Heracles heeft oog voor talent'

PSV een voorbeeld?

Heracles was zaterdag met 2-1 te sterk voor PSV, dat op zijn beurt weer Manchester United de baas was in de Champions League. Adriaanse is niet erg onder de indruk. "Je moet ook naar de wedstrijd kijken. United was veel en veel beter in de tweede helft, maar met mazzel maakte PSV een goal."

Mossou ziet het anders: "Het was volwassen, niet naïef, met weinig fouten. Is dit op internationaal niveau niet de enige manier om te spelen?"

De reactie van Adriaanse: "Er zijn ook andere manieren. Dit spel wordt in Nederland nu geaccepteerd, maar ook tegen United kan je nog veel meer initiatief tonen."

'PSV kan nog veel meer initiatief nemen'

Waar ligt plafond van Kramer?

Met Henk Fraser aan tafel kwamen ook de prestaties van ADO Den Haag aan bod. Die zijn de laatste tijd niet goed. De Hagenaars verloren de laatste drie eredivisiewedstrijden, waaronder die van afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle (2-1). "Onnodig", aldus Fraser.

Fraser was na afloop kritisch op verdediger Gianni Zuiverloon, zoals hij zijn spelers over het algemeen niet spaart. Ook met Michiel Kramer, de huidige spits van Feyenoord, botste hij regelmatig.

Waar ligt het plafond van Michiel Kramer?

Waar ligt het plafond van Kramer? Jan Mulder maakt de vergelijking met Dirk Kuijt: "Ik dacht steeds: net niet, maar het werd net wel." Mossou: "Hij is een gekke spits. Hij raakt geen bal, maar scoort wel weer." Fraser: "Zijn voetballend vermogen wordt onderschat. Hij kan heel erg goed voetballen."

"Jouw aanpak heeft Kramer verder gebracht", zegt Adriaanse tegen Fraser. "Door steeds meer te eisen. Onder een zachtere trainer had hij zich misschien niet zo ontwikkeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl