Sheraldo Becker (l) en Lars Veldwijk waren belangrijk voor PEC Zwolle

PEC tweede na overwinning op ADO

PEC Zwolle heeft tegen ADO Den Haag zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt: 2-1. De mannen van coach Ron Jans staan nu tweede, achter Heracles Almelo.

In de eerste helft kwam de meeste dreiging uit Zwolse hoek, al kreeg de thuisploeg nauwelijks kansen. Alleen Queensy Meenig was dicht bij een goal: zijn kopbal ging net naast het doel. ADO creëerde slechts een kans en was meteen trefzeker. Spits Mike Havenaar plaatste de bal van een meter of 17 met gevoel in de linkerhoek.

Na rust leek er aanvankelijk niet veel veranderd, maar na een uur gooide PEC er een schepje bovenop. En met succes: waar iedereen rekende op een voorzet, verschalkte Sheraldo Becker ADO-doelman Martin Hansen met een prachtig schot.

Veldwijk beslist

In het slotkwartier bezorgde topscorer Lars Veldwijk de Zwollenaren de voorsprong door knap weg te draaien van Gianni Zuiverloon en te scoren. Vervolgens waren er nog tien minuten te spelen, maar daarin was PEC heer en meester en verzuimde het de 3-1 te maken.

Na afloop uitte ADO-trainer Henk Fraser zijn ongenoegen over het optreden van Zuiverloon. "Het is mijn fout geweest dat ik hem er niet eerder heb afgehaald, want hij pakte niets op", oordeelde Fraser. "Als ik kritisch naar mijn spelers ben, moet ik ook kritisch naar mezelf zijn."

Ron Jans verklaarde juist dat hij eigenlijk van plan was Veldwijk kort daarvoor naar de kant te halen.