Oussama Tannane (r) viert op uitbundige wijze zijn doelpunt
NOS Voetbal

Tannane rustiger in zijn hoofd én aan de bal

"Een comeback? Ik ben nooit weggeweest. Ik ben vaak op de club geweest toen ik geschorst was. Als je de club zo mag helpen als vandaag, dan is dat heel mooi."

Eindelijk komt Oussama Tannane weer op een goede manier in het nieuws. Vorig jaar was de aanvaller van Heracles Almelo vanwege zijn zoveelste schorsing sinds februari maanden uit beeld. Zondag leidde hij met een weergaloze vrije trap een 3-0 overwinning op NEC in.

Emoties beheersen

De club wilde dat hij zijn emoties zou leren beheersen na een aantal incidenten op de training. Hij zou bijvoorbeeld hebben nagetrapt. Hoe zit het nu met de emoties van de Marokkaan?

"Emoties, iedereen heeft ze", zegt Tannane. "Ik heb met een specialist gewerkt, een psycholoog. Dat helpt heel goed. Ik heb nog steeds contact met die man, dus ik denk ook dat je dat in mijn spel ziet. Dat ik rustig ben aan de bal."

Tannane 2.0? "Nee, ik heb een diesel, geen benzine. Haha.

Oussama Tannane
Tannane heeft baat bij psycholoog

Eigen mening

Wat ging er volgens Tannane vorig seizoen nou mis? "Ik had een eigen mening. Er gebeuren natuurlijk een paar dingen op de training, harde duels enzo. Dat kan allemaal gebeuren, maar vorig jaar niet. Dat konden ze niet waarderen, vooral omdat we degradatievoetbal speelden. Ze wilden een hecht team."

Heracles-trainer John Stegeman vindt niet dat Tannane een moeilijke jongen is om mee te werken. "Nee. Dat hij geschorst is geweest heeft andere oorzaken. Maar daar wil ik niet te veel over vertellen. Het verleden is geweest."

'Tannane niet moeilijk om mee te werken'

Tannane 2.0

Stegeman gaat verder: "Wij hebben als club geprobeerd te helpen en te steunen. Uiteindelijk doet hij het zelf. Hopelijk houdt hij dit vol, want hij heeft exceptionele kwaliteiten die hem hogerop moeten kunnen helpen. Maar dan moet alles wel in orde zijn en daar werkt hij hard aan. Het is een goed ventje."

Buiten zijn rake vrije trap zorgde Tannane tegen NEC ook veelvuldig voor gevaar. Is er sprake van een Tannane 2.0? "Nee. Ik heb een diesel, geen benzine. Haha. Nee, het ging lekker vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl