Oussama Tannane blij met zijn doelpunt

Heracles boekt thuis simpele zege op NEC

Heracles Almelo heeft in eigen huis een simpele en dikverdiende zege geboekt op het gepromoveerde NEC. Mede dankzij een prachtig doelpunt van Oussama Tannane in de beginfase boekte het een 3-0 overwinning.

Het met 12.500 fans tot de nok toe gevulde verbouwde Heracles-stadion barstte al na vijf minuten bijna uit zijn voegen toen Tannane met een verwoestende vrije trap van grote afstand scoorde. De Almeloërs hadden daarna tot de rust amper problemen met NEC, dat het met een kopbal van Navarone Foor (redding doelman Bram Castro) moest doen.

Heracles zelf bleef fel en geestdriftig aanvallen tot de pauze en NEC kwam twee keer met de schrik vrij na schoten van Iliass Bel Hassani en Brahim Darri die beide maar net naast zeilden.

Halldórsson redt, Halldórsson blundert

Heracles ging na rust direct op zoek naar de beslissing en was via Tannane in de 46ste minuut al dicht bij de 2-0. Hannes Halldórsson voorkwam met een knappe redding een tweede treffer, maar de IJslandse keeper stond later met een blunder zelf aan de basis van de tweede Almelose treffer; na een uithaal van Darri bokste hij de bal recht voor de voeten van Thomas Bruns en die wist wel raad met het buitenkansje.

In de 55ste minuut, twee minuten na de 2-0, was het duel wel gespeeld toen NEC-rechtsback Marcel Appiah Mark-Jan Fledderus neerhaalde en rood kreeg. Heracles kreeg nog meer ruimte, benutte die ook goed en kwam een kwartier voor tijd via Wout Weghorst op 3-0.