Anwar El Ghazi scoorde twee keer tegen Willem II
NOS Voetbal

El Ghazi, de nieuwe aanvalsleider van Ajax

"Heb ik nu wél op de goede manier gejuicht?", vroeg Anwar El Ghazi met een knipoog aan de verslaggever na afloop van Ajax-Willem II. Het was een verwijzing naar de uitwedstrijd van vorige week.

De aanvaller had na zijn eerste doelpunt in Alkmaar demonstratief zijn vinger voor zijn mond gedaan. De mensen moesten stoppen met de kritiek aan het adres van de jonge Ajax-spelers.

De actie van de 20-jarige El Ghazi pakte averechts uit. Opnieuw kreeg de aanvaller veel kritiek over zich heen. Maar hij bleek een snelle leerling. Tegen Willem II scoorde hij opnieuw twee keer. Dit keer liet hij de gebaartjes achterwege.

Klassement

Met vier doelpunten in twee wedstrijden gaat El Ghazi voorlopig aan kop in het klassement voor topscorers in de eredivisie. "Maar dit gemiddelde houd ik niet vol, hoor", aldus de rechtsbuiten van Ajax. "Het houdt een keer op hè." Van Coen Dillen, ooit goed voor 43 competitietreffers in een seizoen voor PSV, heeft El Ghazi nog nooit gehoord. "Maar dat is ook een ongelooflijk aantal."

El Ghazi: we hebben veel plezier

Kritisch

Frank de Boer had er voor het seizoen ongetwijfeld geen rekening mee gehouden dat in de beginfase van de competitie El Ghazi zijn voornaamste doelpuntenmaker zou worden. De spitsen Arek Milik of Yaya Sanogo leken de rol van topschutter op zich te moeten gaan nemen.

"El Ghazi heeft er alweer vier in liggen in twee duels. Dan kan ik niet ontevreden over hem zijn. Hij kan nog veel beter en dat weet hij. Want als er iemand kritisch is, dan is hij het", aldus De Boer, die zijn flankspeler zaterdagavond een uur lang geen goede indruk zag maken.

"Maar vlak voor zijn eerste doelpunt schiet hij ook op de paal en kopt hij een keer net naast. Hij staat er wel steeds. Dat is een kwaliteit. Hij kan altijd scoren, ook als het minder loopt."

Belangrijk

Vorig seizoen kwam El Ghazi tot negen goals. Na twee speelronden is hij dus al bijna op de helft van dat totaal. "Ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team", stelde El Ghazi, die aangaf dagelijks na de training te oefenen op zijn schoten. "Dat kan ook door niet te scoren. Ik zit op dit moment heerlijk in mijn vel en hoop dit nog lang vast te houden. Maar het zou ook kunnen dat ik nu vijf duels niet meer scoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl