Johann Zarco wint de Moto2 tijdens de TT van Assen.
NOS Sport

Zarco zegeviert in Moto2 in Assen

Johann Zarco heeft in de Moto2-klasse de 85ste TT in Assen gewonnen. De Franse WK-leider hield de Spanjaard Tito Rabat na een enerverend duel achter zich.

Nadat Luis Salom in de eerste bocht was gecrasht, werd de race afgevlagd vanwege olie op de baan en ingekort tot zestien ronden. Jonas Folger was bij de herstart snel weg en sloeg een gaatje. Achter de Duitser voerden Zarco en Rabat verbeten strijd om de tweede positie.

Rabat kwam daar in eerste instantie als winnaar uit. Halverwege de race stak hij Folger voorbij. Zarco deed dat niet veel later, waarna hij met nog drie ronden te rijden met een lichte touché zijn Kalex langs die van Rabat wist te wurmen.

Iwema in de achterhoede

Jasper Iwema eindigde als laatste in de race. De debutant in de Moto2 van Assen had van tevoren niet al te veel vertrouwen in zijn motor en dat bleek tijdens de race.

"Ik heb gevochten voor wat ik waard ben, maar meer zat er niet in", zei Iwema. "Ik kom midden in het seizoen binnen bij de Moto2 en dat is moeilijk. Het is een begin, maar ik ben zeker niet tevreden."

Iwema: meer zat er niet in
Valpartij Salom in eerste ronde Moto2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl