Miguel Oliveira wint voor de tweede een GP.
NOS Sport

Oliveira schrijft TT in Moto3 op zijn naam

De eerste race in de 85ste editie van de TT van Assen is gewonnen door Miguel Oliveira. De Portugese KTM-rijder was in de tot op de streep spannende strijd de Fransman Fabio Quartararo en de Brit Danny Kent (Honda) te snel af.

Het is voor Oliveira de tweede GP-zege in het seizoen. Bij de GP van Italië werd hij de eerste Portugees die een motorrace op zijn naam wist te schrijven.

Zeven man strijden om de winst

Na een paar ronden scheidden zeven man (Enea Bastianini, Jorge Navarro, Romano Fenati, Brad Binder en de uiteindelijke topdrie) zich af van de rest van het veld.

De kopgroep bleef tot in de beslissende fase bijeen. WK-leider Kent spaarde lang zijn banden, rukte in de slotronde knap op van de zesde naar de derde positie, maar kon Oliviera en Quartararo in de laatste bochten niet meer uitremmen.

Boerboom net geen laatste

Debutant Jorel Boerboom, rijdend op KTM, eindigde op de voorlaatste plaats. De enige Nederlander in de Moto3 werd in de 18de ronde 'gelapt' door de kopgroep.

Boerboom was niet helemaal tevreden met zijn race. Hij baalde vooral dat hij op de rondje werd gezet door de kopgroep. "Ik zag de blauwe vlag, dus ik zag ze ruim van te voren aan komen."

Boerboom: op een rondje gezet, balen!
Crashes Moto3 tijdens TT Assen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl