Feest bij de spelers van Juventus na afloop
NOS Voetbal

'Finale! Een Juventus om van te dromen'

Voor het eerst sinds 2010 staat er weer een Italiaanse ploeg in de finale van de Champions League. Het is dan ook logisch dat de euforie groot is bij de Italianen nu er na vijf jaar eindelijk een opvolger is voor Inter, dat in 2010 Bayern München in de finale versloeg.

"Finale. Een Juventus om van te dromen", aldus de Gazzetta dello Sport. "Twaalf jaar na de finale in Manchester en negen jaar na de degradatie naar de Serie B."

De roze sportkrant trekt na de 1-1 van woensdagavond een lange neus naar de Spaanse hoofdstad. "Ciao Real Madrid. Ciao Mister 100 miljoen. Ciao Florentino en je Galaticos." Toch is er ook een kritisch kanttekening in de Gazzetta dello Sport: "Op naar Berlijn. Maar niet om nog een keer die muur op te trekken."

CL: Real Madrid - Juventus

Marca

In de Madrileense sportkrant Marca is de stemming logischerwijs bedrukter. "Een Madrileen houdt Madrid uit de finale." De krant trekt de parallel met 2004, toen Fernando Morientes zijn oude club de das omdeed. De aanvaller stond tussen 1997 en 2005 bij Real Madrid onder contract. Tijdens een verhuurperiode bij AS Monaco zorgde hij er met twee goals persoonlijk voor dat Real in de kwartfinales van de Champions League werd uitgeschakeld.

Woensdagavond was die rol weggelegd voor Alvaro Morata. Geboren in Madrid, grootgebracht in de jeugdopleiding van Real. Zijn doorbraak bleef de afgelopen jaren uit in de Spaanse hoofdstad. Uitgerekend Morata versperde Real met een treffer in de eerste en de tweede wedstrijd de weg naar de finale in Berlijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl