Verslag AS Monaco-Arsenal

Dimitar Berbatov na het tweede doelpunt van AS Monaco

Doelpunt AS Monaco

DOELPUNT: Arsenal - AS Monaco 1-3 (Ferreira-Carrasco 90+4')

De wedstrijd in Londen wordt besloten met opnieuw een schitterende counter van de Monegasken. Invaller Ferreira-Carrasco wordt met een fabelachtige pass weggestuurd en schiet vanuit een lastige hoek perfect, via de binnenkant paal, binnen. AS Monaco gaat Arsenal met 3-1 verslaan.

Doelpunt Arsenal

DOELPUNT: Arsenal - AS Monaco 1-2 (Oxlade-Chamberlain 90+1')

Een schitterende trap van invaller Oxlade-Chamberlain vliegt van buiten de zestienmeter in de bovenhoek. Arsenal geeft de stand in blessuretijd een iets draaglijker aanzien: 2-1.

Opstootje

De gemoederen raken even verhit bij Bayer-Atlético. Er ontstaat een flink opstootje. Na drie gele kaarten van scheidsrechter Královec keert de rust weer terug.

Nog vijf minuten in Londen

De Monaco-fans zingen olé bij ieder balcontact van hun ploeg. Arsenal probeert het wel, maar bij de tegenstander lukt alles vanavond. Het moet raar lopen wil Monaco niet met een 2-0 voorsprong naar Frankrijk vertrekken.

Rode kaart Atlético Madrid

Je verwacht het niet: het is de eerste rode kaart voor Atlético Madrid in de geschiedenis van de Champions League, na 42 duels.

Bayer maakt indruk

Het is indrukwekkend wat Bayer Leverkusen laat zien tegen Atlético Madrid. De Duitsers waren niet bepaald de favoriet, maar spelen ijzersterk tegen de verliezend finalist van vorig seizoen. Ook in de tweede helft zijn de beste mogelijkheden voor Bayer.

Terugkijken: de 2-0 van AS Monaco

Berbatov brengt Arsenal verder in problemen

Walcott en Welbeck

Het zit Arsenal ook niet mee. Na een fraaie steekpass van Sanchez komt Walcott alleen voor de keeper maar doelman Subasic pareert. In de rebound schiet Welbeck tegen ploeggenoot Walcott op.

Exit Giroud

Onder begeleiding van een cynisch applaus van de Arsenal-fans verlaat Giroud het veld. Theo Walcott is zijn vervanger.

Doelpunt Bayer Leverkusen

DOELPUNT: Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 1-0 (Calhanoglu 57')

De Duitsers komen op een verdiende voorsprong tegen Atlético Madrid. En hoe: de Turkse middenvelder Hakan Calhanoglu krijgt de bal na een fraai hakje en haalt rechts van het doel ziedend hard uit. De bal vliegt onhoudbaar achter keeper Moya. Het is de eerste tegentreffer voor Atlético in de Champions League sinds 524 minuten.

Hoongelach om Giroud

Het is niet de avond van Olivier Giroud. Opnieuw mist hij een levensgrote kans. Alleen voor de keeper schiet hij de bal bijna het stadion uit.

DOELPUNT: Arsenal - AS Monaco 0-2 (Berbatov 53')

Het dreigt een pijnlijke avond te worden voor Arsène Wenger en zijn Arsenal. Een aanval van de Engelsen loopt vast en AS Monaco kan snel counteren. Het ligt helemaal open bij de Engelsen achterin en de oude, sluwe Bulgaarse vos Dimitar Berbatov schiet knap de 2-0 binnen.

Weer bijna Giroud

De Franse Arsenal-spits stampt gefrustreerd met zijn vuisten op de grasmat. Vijf minuten na zijn vorige kans heeft hij weer een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn kopbal gaat over.

Bijna Giroud

Meteen na de hervatting heeft Arsenal een beste kans op de gelijkmaker. Na een pass van Sánchez tikt Giroud de bal van dichtbij net naast het Franse doel. De tweede helft begint goed.

Terugkijken: de 1-0 van AS Monaco

Kondogbia schiet AS Monaco op 1-0

Glanzparade

Vlak voor rust ontsnapt Bayer Leverkusen aan een achterstand dankzij keeper Leno. Tiago knalt van dichtbij hard op goal, maar met een schitterende reflex houdt de Duitse keeper zijn doel schoon.

Blessureleed bij Atlético

Trainer Diego Simeone heeft voor rust al twee keer moeten wisselen in Leverkusen. Guilherme Siqueira en Saúl Ñiguez hebben het veld geblesseerd verlaten. Hun vervangers zijn Jesús Gámez en Raúl García.

DOELPUNT: Arsenal - AS Monaco 0-1 (Kondogbia 38')

Daar is het door de Monegasken zo gewenste uitdoelpunt. De goal komt geheel uit de lucht vallen. Een afstandsschot van middenvelder Geoffrey Konogbia wordt onderweg aangeraakt door Arsenal-aanvoerder Per Mertesacker en belandt onhoudbaar in het doel. AS Monaco op 1-0.

Geel Papadopoulos

Bayer Leverkusen-verdediger Papadopoulos krijgt geel. De Griek (u zag dat waarschijnlijk al aan de naam) kwam te stevig in op Atlético-spits Mandzukic.

Puntertje Sánchez

Na een counter van Monaco volgt meteen een snelle uitbraak van Arsenal, die eindigt met een puntertje van Alexis Sánchez dat rakelings over het doel vliegt. We zitten even in een leuke fase in Londen.

Taai Monaco

Het begin van Arsenal was sterk, maar in de loop van de eerste helft is er een beetje de klad ingekomen. Monaco heeft zijn zaakjes defensief prima voor elkaar. In de laatste zeventien duels kregen de Fransen ook maar drie doelpunten tegen.

Querstange

Opnieuw is Bayer Leverkusen dicht bij een voorsprong in het duel met Atlético Madrid. Een uithaal van zo'n 25 meter van Spahic spat uiteen op de lat, of zoals de Duitsers zeggen: querstange.

Geel Tiago

Atlético-middenvelder Tiago krijgt de gele kaart. Hij brengt tijdens een pijlsnelle counter van Leverkusen spits Drmic op het middenveld ten val. De Duitse uitbraak levert niet op.

Kwartiertje in Londen

Nog geen goals bij Arsenal-AS Monaco. De Engelsen hebben het meeste balbezit, maar het tempo is niet heel hoog. Monaco blijft vooralsnog eenvoudig overeind en weet af en toe ook een speldenprikje uit te delen.

Bijna Bayer

De eerste echte kans in Leverkusen is voor Bayer. Een voorzet wordt door verdediger Spahic met een handige voetbeweging op doel getikt. Het is nota bene Atlético-spits Mandzukic die op de lijn redding brengt.

Atlético defensief

In Leverkusen begint Atlético defensief aan het duel. De Spanjaarden laten het spel aan Bayer en loeren op de counter, zo lijkt het strijdplan. Dat leidde na acht minuten al tot een gevaarlijke uitbraak, waarbij Griezmann naast kopt.

Beginfase voor Arsenal

De eerste vijf minuten is het balbezit in Londen voor Arsenal. De thuisploeg is ook al een keertje in het Franse strafschopgebied opgedoken. Monaco stelt zich vooralsnog defensief op.

Tom Egbers blikt vooruit

Tom Egbers blikt vooruit op Arsenal-AS Monaco

Bayer wil af van vloek

Ook om 20.45 uur: de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Atlético Madrid.

De Duitsers willen een einde maken aan de vloek op het bereiken van de kwartfinales in de Champions League. Bayer drong in de huidige opzet drie keer eerder door tot de knock-outfase, maar de achtste finales bleken iedere keer het eindstation. Met Atlético Madrid als tegenstander, de verliezend finalist van vorig seizoen, belooft dat echter een zware missie te worden.

Lees een voorbeschouwing op het duel in Leverkusen.

Schmidt: wél underdog, niet kansloos
Simeone gaat in op de kracht van Leverkusen

Unicum voor Wenger

In de ruim dertig jaar dat Arsène Wenger nu voetbalcoach is, maakte de Fransman van alles mee, maar nog nooit eerder speelde hij tegen een van zijn oude clubs. Daar komt woensdagavond verandering in als hij met Arsenal tegen AS Monaco speelt in de Champions League.

Hoewel het niet de club is waar Wenger zijn trainerscarrière begon, is Monaco wel de club waar hij bij het grote publiek bekend werd. Ruim zeven jaar (1987-1994) zat de Fransman op de bank bij AS Monaco en daar groeide hij uit tot de coach die hij vandaag de dag is.

Arsène Wenger over Arsenal-AS Monaco

Arsenal-AS Monaco en Bayer Leverkusen-Atlético Madrid

De laatste twee heenwedstrijden in de achtste finales van de Champions League binnen om 20.45 uur.