NOS Sport

F1-team Haas mag weg uit Zandvoort: 'Oud-sponsor heeft geld ontvangen'

Het Formule 1-team Haas mag Zandvoort verlaten. Oud-sponsor Uralkali heeft bevestigd dat de openstaande rekening vrijdag betaald is, meldt een woordvoerder van Haas.

Hierdoor kunnen de trucks van het team op weg naar Monza. Daar staat aankomend weekend de Grand Prix van Italië op het programma.

Gisteravond werd duidelijk dat oud-sponsor Uralkali beslag had laten leggen op de inboedel, waardoor het team het circuit niet kon verlaten. Het Amerikaanse team werd in 2021 gesponsord door het Russische bedrijf Uralkali. Na de Russische invasie in Oekraïne in 2022 nam Haas afscheid van de geldschieter en de Russische coureur Nikita Mazepin, de zoon van de eigenaar van het bedrijf.

Een Zwitserse rechtbank oordeelde in juni dat Haas het recht had de sponsorovereenkomst te verbreken, maar verordonneerde wel dat Haas een deel van het sponsorgeld, ongeveer 9 miljoen euro, moest terugbetalen.

Bevestiging van Uralkali

Omdat er lange tijd niet betaald werd, legde Uralkali dit weekend beslag op de eigendommen van het team. De woordvoerder van Haas zegt dus dat er vrijdag betaald is en dat het Russische bedrijf bevestigd heeft dat het geld binnen is gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl