Fabio Jakobsen in maart, voorafgaand aan de tweede etappe van Parijs-Nice
NOS Wielrennen

Vierde Tour voor Van der Poel, Jakobsen met drie landgenoten op jacht naar dagzeges

De ploeg van Mathieu van der Poel, Alpecin-Deceuninck, heeft de Tourselectie vandaag bekendgemaakt. Vanzelfsprekend is daarin een plek vrijgemaakt voor de 29-jarige regerend wereldkampioen.

Dat geldt ook voor de Belg Jasper Philipsen, die in zijn loopbaan zesmaal een Touretappe won.

Voor Van der Poel wordt het zijn vierde Ronde van Frankrijk. In zijn eerste Tour in 2021 won hij de tweede rit en droeg hij vervolgens zes dagen de gele trui. In 2022 was de vorm er niet en stapte hij af in de elfde etappe. In 2023 won hij zelf geen etappes, maar had hij wel een aandeel in de vier ritzeges plus de groene trui van Philipsen.

Silvan Dillier, Robbe Ghys, Søren Kragh Andersen, Axel Laurance, Jonas Rickaert en Florian Vermeersch completeren de ploeg tijdens de Tour.

Ook Fabio Jakobsen gaat naar de Tour de France. De Nederlandse wielerploeg dsm-firmenich PostNL heeft de 27-jarige sprinter opgenomen in de selectie.

"We brengen een heel sterk team naar de wedstrijd dat op elk terrein voor etappesucces kan gaan", aldus Jakobsen op de website van de ploeg. Ook de Nederlanders Nils Eekhoff, Frank van den Broek en Bram Welten gaan namens de ploeg naar de Tour.

Het is de eerste keer dat Jakobsen met dsm-firmenich PostNL meedoet aan de Tour. Jakobsen rijdt sinds dit jaar voor het team. In 2022 en 2023 nam hij namens Soudal-QuickStep deel aan de Tour. Hij won één keer een etappe, in 2022.

Namens EF Education EasyPost verschijnt Marijn van den Berg voor het eerst in zijn loopbaan aan de start van de Tour. De 24-jarige renner zit bij de achtkoppige selectie van de Amerikaanse wielerploeg.

Van den Berg rijdt sinds 2022 voor EF Education EasyPost en maakte vorig jaar indruk in de Vuelta, zijn eerste grote ronde. Dit jaar won hij een etappe in de Ronde van Catelonië.

Zaterdag van start

De Ronde van Frankrijk gaat zaterdag van start met een 206 kilometer lange bergetappe tussen Florence en Rimini. Het is de eerste keer dat de wielerronde in Italië begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl