Joost Klein vertrekt vandaag naar het Zweedse Malmö voor het Eurovisie Songfestival
NOS Nieuws

Joost Klein onderweg naar Zweden voor Songfestival: 'Vooral zin in mezelf'

Joost Klein is onderweg naar het Zweedse Malmö voor het Eurovisie Songfestival. Vanochtend stond de Europapa-zanger de toegestroomde pers te woord voordat hij in het vliegtuig stapte naar Zweden. "Ik heb er zeker zin in", antwoorde Klein nuchter. "Heb vooral zin in mezelf."

De 26-jarige Fries heeft de afgelopen weken veel geoefend en zoals hij zelf zegt "veel gemediteerd en geairfryd". Of de airfryer ook in een van de twintig koffers meereist naar Zweden is de vraag. Wel plaatste hij op Instagram een foto van een koffer vol rode uien en knoflook met daarbij de tekst 'Ready for Malmö'.

Hoe het optreden van Klein er precies uit gaat zien, weet nog niemand behalve de makers zelf. Tot aan de generale repetitie op 8 mei wordt er achter gesloten deuren gerepeteerd, al komen er de komende dagen waarschijnlijk wel korte fragmenten naar buiten. Wel maakte de artiest onlangs bekend dat hij op het podium wordt bijgestaan door influencers Appie Mussa en Stuntkabouter.

Volgende week donderdag op 9 mei komt de Nederlander uit in de tweede halve finale van het songfestival met zijn nummer Europapa. In korte tijd is het nummer uitgegroeid tot in een hit. Volgens de bookmakers zou Nederland weleens op plek drie kunnen eindigen.

Voor zijn vertrek naar Zweden stond Klein de pers te woord:

Joost Klein klaar voor vertrek naar Malmö: 'Veel gemediteerd en geairfryd'

Vorig jaar haalde Nederland met Mia Nicolai en Dion Cooper niet de finale van het songfestival. Dat was voor het eerst sinds 2015, toen eindigde Trijntje Oosterhuis met haar nummer Walk along in de halve finale op de 14e plek.

De kans dat Joost Klein wel een plek in de finale op zaterdag 11 mei kan bemachtigen, is aanzienlijk. Klein en zijn compagnons sluiten de tweede halve finale af. Volgens kenners is de laatste plek een gunstige loting.

Acts die later aan de beurt zijn, maken veel kans om door te gaan naar de finale omdat deze nog vers in het geheugen van het publiek zit. Voor de halve finales tellen alleen de publieksstemmen.

Advertentie via Ster.nl