Kyiv vandaag na drone-aanval Rusland
NOS NieuwsAangepast

Groot-Brittannië stuurt 200 raketten naar Oekraïne

Groot-Brittannië stuurt ongeveer 200 luchtverdedigingsraketten naar Oekraïne, meldt het Britse ministerie van Defensie vandaag. De levering is bedoeld om mensen in Oekraïne te beschermen tegen aanvallen van Rusland.

Vanochtend werden meerdere Oekraïense steden getroffen door een grootschalige Russische luchtaanval. Zeker dertig burgers kwamen om het leven en tientallen mensen raakten gewond. Volgens de Oekraïense luchtmacht is het de grootste luchtaanval sinds het uitbreken van de oorlog bijna twee jaar geleden.

"Dit is het moment voor de wereld om samen te komen en onze inspanningen te verdubbelen. Zo kunnen we Oekraïne geven wat ze nodig hebben om te winnen," zegt Grant Shapps, de Britse minister van Defensie. Volgens hem is de levering een "onmiskenbaar signaal tijdens Russische barbaarsheid dat het Verenigd Koninkrijk absoluut toegewijd blijft aan het helpen van Oekraïne".

Groot-Brittannië heeft volgens Reuters in totaal 4,6 miljard pond aan militaire steun toegezegd aan Oekraïne. De steun is voor een periode van twee jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl