Wael Al-Dahdouh rouwt bij het lichaam van zijn zoon
NOS NieuwsAangepast

Al Jazeera-correspondent verliest na vrouw en zoon opnieuw kind door luchtaanval

Bij een luchtaanval in de Gazastrook zijn twee Palestijnse journalisten omgekomen, meldt onder meer Al Jazeera en de plaatselijke journalistenvakbond. Een van hen is de zoon van vaste Al Jazeera-correspondent Wael Al-Dahdouh die eerder al meerdere gezinsleden verloor door een luchtaanval.

Hamza Al-Dahdouh kwam met een collega-journalist om het leven in Rafah, in het zuiden van de Palestijnse enclave. Beiden waren actief als freelancer voor onder meer Al Jazeera. Israël heeft nog geen commentaar gegeven op hun dood of de luchtaanval. Het Israëlische leger heeft in het verleden echter vaker gezegd dat het nooit met opzet journalisten bestookt, maar onder meer Al Jazeera zegt dat dat wel het geval is.

Vrouw, dochter en zoon dood

Het is voor Wael Al-Dahdouh de tweede keer dat een gezinslid om het leven komt bij een bomaanval. Eind oktober werden zijn vrouw, dochter en een andere zoon gedood. Zelf raakte hij in december gewond bij een luchtaanval in Khan Younis.

Volgens Islamitisch gebruik wordt een dode zeer kort na overlijden begraven. Wael Al-Dahdouh woonde de begrafenis vandaag bij en sprak de hoop uit dat zijn zoon het laatste slachtoffer is in de oorlog en dat het bloedvergieten stopt.

Op beelden is te zien hoe Al-Dahdouh emotioneel naast het lichaam van zijn zoon staat:

Correspondent Al Jazeera verliest na vrouw en kinderen nu oudste zoon door oorlog in Gaza

Sinds het begin van de oorlog zijn tientallen journalisten omgekomen in de Gazastrook. Al Jazeera veroordeelt de dood van de twee journalisten en de andere journalisten die eerder zijn gedood. Het mediabedrijf roept het Internationaal Strafhof in Den Haag op Israël verantwoordelijk te houden voor "het gericht doden van journalisten".

Ook op de Westelijke Jordaanoever kwamen vandaag mensen om het leven bij een luchtaanval. Daar nam Israël een groep mannen vanuit de lucht onder vuur. Daarbij vielen volgens Palestijnse bronnen zes doden aan de rand van Jenin. Volgens Israël hadden de mannen militairen aangevallen, maar het Palestijnse ministerie van Gezondheid op de Westelijke Jordaanoever zegt dat de mannen daar niets mee te maken hadden.

In Jenin kwam ook een agent van de Israëlische grenspolitie om het leven,. De vrouw zat in een militair voertuig toen een explosief ontplofte. Drie andere grensbewakers raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl