NOS VoetbalAangepast

Ajax en Nice akkoord over Farioli, onderhandelingen over driejarig contract

Ajax heeft Francesco Farioli zo goed als binnen. De Amsterdammers hebben met OGC Nice een akkoord bereikt over de overgang van de 35-jarige Italiaanse trainer. Farioli zelf was op hoofdlijnen al akkoord met Ajax.

De laatste plooien van een driejarig contract worden gladgestreken, voordat de transfer officieel is.

"Het is niet honderd procent formeel rond", laat technisch directeur Alex Kroes aan de NOS weten. "Wat ik wel kan zeggen is dat het feitelijk in de buurt komt. Maar nogmaals: niet honderd procent, want dat is als alles getekend en wel is."

Transfersom

Volgens verschillende media zou Ajax 1,25 miljoen euro betalen voor Farioli, die de eerste buitenlandse coach in Amsterdam wordt sinds de Deen Morten Olsen in 1997.

Naar verluidt neemt Farioli de Italiaan Daniele Cavalletto (47) en de Spanjaard Felipe Sanchez Mateos (38) mee als assistenten en zal Dave Vos in Amsterdam gaan fungeren als eerste assistent en Jelle ten Rouwelaar als keeperstrainer.

Farioli eindigde met Nice dit seizoen knap als vijfde in de Franse competitie. Vorig jaar werd de club negende.

De jonge trainer is nog niet heel lang actief op het hoogste niveau. Drie jaar geleden zette Farioli zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij het Turkse Fatih Karagümrük. Eind 2021 vertrok hij alweer om aan de slag te gaan bij Alanyaspor. Afgelopen zomer tekende Farioli een contract bij Nice.

Alex Kroes, de technisch directeur van Ajax, en Marijn Beuker, de directeur voetbal, zijn enthousiast over Farioli. De Italiaanse coach staat bekend als een bevlogen tacticus, maar voetbalde zelf nooit op hoog niveau.

Studie filosofie

Farioli belandde in de voetbalwereld door er aanvankelijk vooral over te schrijven. Aan de Universiteit van Florence studeerde hij filosofie. In zijn afstudeerscriptie koppelde hij wijsheden van Kant, Camus en Dostojevski aan voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl