De Arena
NOS Voetbal

Extra bijeenkomst Ajax-leden op geboortedag Cruijff om over crisis te praten

De leden van Ajax hebben een extra bijeenkomst gepland om over de crisis bij hun club te praten. De bijeenkomst zal plaatsvinden op 25 april, de geboortedag van clubicoon Johan Cruijff.

De bijeenkomst werd uitgeschreven door de vereniging Ajax, die in het bezit is van 73 procent van de aandelen van de recordkampioen en wordt vertegenwoordigd door de bestuursraad.

De vereniging Ajax is een machtig orgaan binnen de club. Zo kan de grootaandeelhouder de raad van commissarissen naar huis sturen. De bestuursraad wil de inhoud van de bijeenkomst van 25 april gebruiken om een standpunt in te nemen op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders van 21 mei.

Grote onrust

Bij veel van de ruim zevenhonderd leden van de club uit de hoofdstad ontstond grote onrust nadat bekend was geworden dat de raad van commissarissen algemeen directeur Alex Kroes wil ontslaan om handelen met voorkennis in het aandeel Ajax.

Tijdens de bijeenkomst van 21 mei worden ook de resultaten van het onderzoek van KPMG naar mogelijke belangenverstrengeling van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat behandeld.

Voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen liet woensdag weten dat hij de leden van Ajax eerder dan op 21 mei wil bijpraten. "Ik ben beschikbaar, maar het is niet aan mij, maar aan de bestuursraad om een bijeenkomst te organiseren", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl