De Klassieker wordt gestaakt nadat er vuurwerk op het veld wordt gegooid
NOS Voetbal

Ajax overweegt juridische stappen en wil niet tegen Feyenoord maar Volendam spelen

Ajax overweegt juridische stappen en wil woensdag niet tegen Feyenoord maar tegen FC Volendam spelen.

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt op woensdag 27 september om 14.00 uur zonder publiek uitgespeeld. Het duel werd zondag definitief gestaakt na 55 minuten bij een 3-0-voorsprong voor Feyenoord na herhaaldelijk vuurwerk op het veld.

Het besluit is genomen door het competitiebestuur betaald voetbal, de KNVB, de ECV (Eredivisie) en de CEV (eerste divisie). Ajax en Volendam zijn niet akkoord met het besluit.

Juridische stappen

Ajax reageerde in een statement op de site. "Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB aangepast voor minimaal vier clubs voor het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overwegen wij juridische stappen."

De Amsterdamse club is van mening dat de wedstrijd tegen Feyenoord in november uitgespeeld kan worden. "Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit ons oogpunt de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl