Koning Mohammed VI kust een van de slachtoffers op zijn voorhoofd
NOS Nieuws

Koning Marokko bezoekt slachtoffers aardbeving in het ziekenhuis

De koning van Marokko heeft een bezoek gebracht aan slachtoffers van de aardbeving van afgelopen vrijdag. In het naar hem vernoemde universitaire ziekenhuis in Marrakech sprak Mohammed VI met enkele gewonden.

Ook doneerde de 60-jarige koning bloed. Het doneren van bloed is in Marokko een nationaal symbool geworden van solidariteit met de slachtoffers. In Marrakech, zo'n 70 kilometer ten noorden van het epicentrum, en andere steden staan soms lange rijen met mensen die hun bloed willen doneren.

De koning doneert bloed

Het dodental van de aardbeving met een kracht van 6,8 is inmiddels opgelopen tot zeker 2901. Het aantal gewonden is meer dan verdubbeld, naar minstens 5530.

Door de aardbeving raakten ook delen van de muur rond de oude stad van Marrakech beschadigd. Het deel van de stad werd in de twaalfde eeuw gebouwd en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De koning, die zelf in het buitenland was op het moment van de beving, kondigde zaterdag drie dagen van nationale rouw af. Het land heeft reddingsteams uit Spanje, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Groot-Brittannië toegelaten, andere landen wachten nog op groen licht. Marokko laat reddingsteams maar mondjesmaat toe omdat het de reddingsoperaties wil kunnen coördineren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl