Mensen overnachten op straat in Rabat
NOS NieuwsAangepast

Koning en Rutte betuigen medeleven over aardbeving Marokko

Premier Rutte heeft vanmorgen vroeg zijn medeleven betuigd over de aardbeving in Marokko. Hij spreekt van vreselijke berichten op X, voorheen Twitter. Rutte is momenteel in India, bij de top van de G20.

"Mijn gedachten zijn bij de vele slachtoffers van dit natuurgeweld en bij de hulpdiensten ter plaatse. Ik heb mijn medeleven overgebracht aan minister-president Aziz Akhannouch."

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima schrijven op X dat ze "in gedachten bij de families van de slachtoffers" zijn:

  • X
    De reactie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op X

Ook de Duitse bondskanselier Scholz biedt condoleances aan. "In deze moeilijke uren zijn onze gedachten bij de slachtoffers van deze verwoestende aardbeving. Ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen."

Voorzitter Charles Michel van de Europese Raad zegt hulp toe aan het land. "De EU staat klaar om Marokko te steunen in deze moeilijke tijd." Details over hulpverlening biedt hij nog niet.

Michel zegt verder te denken aan de slachtoffers en de reddingswerkers.

G20 staat stil bij ramp

Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie sluit zich aan bij die woorden. "Mijn gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers, de gewonden aan wie ik een spoedig herstel toewens, en de eerstehulpverleners die bewonderenswaardig werk verrichten."

Ook de Indiase premier Modi stond bij de start van de G20-top in India stil bij de ramp: "Mijn gedachten zijn bij de mensen in Marokko. Moge de gewonden zo snel mogelijk herstellen. India staat klaar om alle mogelijk hulp te verlenen."

Advertentie via Ster.nl