Sarina Wiegman, bondscoach van de Engelse voetbalsters
NOS Voetbal

Wiegman kan weer Europees coach van het jaar worden na tweede plek op WK

Sarina Wiegman maakt kans opnieuw uitgeroepen te worden tot Europees vrouwencoach van het jaar. De 53-jarige Haagse behoort in ieder geval tot de drie genomineerden in de door de Europese voetbalbond UEFA georganiseerde verkiezing.

Wiegman loodste als bondscoach de Engelse voetbalsters naar de finale van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, een eindstrijd die de 'Lionesses' met 1-0 verloren van Spanje.

De Spaanse bondscoach Jorge Vilda en FC Barcelona-trainer Jonatan Giráldez, die met zijn ploeg de Champions League won, zijn de twee andere gegadigden voor de eretitel, die vorig jaar al een keer bij Wiegman terechtkwam nadat ze met Engeland Europees kampioen was geworden. In 2017, 2020, 2022 werd ze uitgeroepen tot beste vrouwentrainer van de wereld.

31 augustus

De UEFA maakte ook de genomineerden voor voetbalster van het jaar bekend. De Spaanse voetbalsters Aitana Bonmatí en Olga Carmona en de Australische Sam Kerr zijn genomineerd voor die prijs.

De winnaars, ook die van de prijzen voor de coach van het jaar en speler van het jaar bij de mannen, worden op 31 augustus bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League van de mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl