Marokkaanse stunt blijft uit: oppermachtig Frankrijk naar kwartfinales

Bekijk hier de samenvatting van Frankrijk - Marokko (4-0)

Frankrijk heeft zich probleemloos geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Marokko werd eenvoudig aan de kant gezet: 4-0.

De Fransen nemen het op zaterdagochtend op tegen gastland Australië. Eerder vandaag won Colombia met 1-0 van Jamaica. De Colombianen spelen op zaterdag in de kwartfinales tegen Engeland.

Na een kwartier opende Frankrijk de score: Kadidiatou Diani was het eindstation van een vloeiende aanval. De spits hoefde bal alleen maar op haar hoofd te laten vallen.

Speelschema van het WK

Vijf minuten later verdubbelden de Fransen de voorsprong. Opnieuw met een fraaie goal. Kenza Dali speelde een hoge bal met de hak door op Diani en kreeg de bal terug. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot ze via de binnenkant van de paal raak.

De Fransen waren toen nog niet uitgeraasd. Weer drie minuten later was het namelijk weer raak. Al kreeg Frankrijk nu wel hulp van de Marokkaanse verdediging. Nesryne El Chad leverde de bal in het eigen strafschopgebied, waarna Eugénie Le Sommer vrij kon inschieten.

In de tweede helft deed Frankrijk het rustiger aan en kregen enkele sterkhouders rust. Er kwam nog één goal bij in de zeventigste minuut. Le Sommer maakte toen haar tweede goal. Dit keer met het hoofd na een uitstekender voorzet van Vicki Becho.

Marokko speelde iets beter in de tweede helft, maar was niet bij machte om te scoren. De in Eindhoven Rkia Mazrouai kwam niet in actie tegen Frankrijk en is, ondanks de nederlaag, trots op haar team. Ze spreekt van een "mooi avontuur".