NOS Voetbal

Colombia ten koste van Jamaica naar kwartfinales, Engeland volgende tegenstander

Bekijk hier de samenvatting van Colombia - Jamaica (1-0)

Colombia heeft de laatste acht op het wereldkampioenschap voetbal bereikt. Het versloeg Jamaica in een pas na rust aantrekkelijk duel met 1-0 en treft in de kwartfinales het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman.

Beide ploegen schuwden de duels niet en het spel lag in de eerste helft dan ook talloze keren stil na kleine overtredingen. Het sterkere Colombia was gevaarlijk bij spelhervattingen en met voorzetten. Jorelyn Carabali kreeg de beste kans, maar schoot uit de draai ver over.

Kort na rust slikte Jamaica pas zijn eerste goal op dit wereldkampioenschap. Deneisha Blackwood verkeek zich op een lange bal en Catalina Usme rondde knap en beheerst af.

Plots golfde het spel op en neer in Melbourne en Colombia kreeg de betere kansen. Vooral Linda Caicedo was meerdere keren dicht bij de 2-0. Maar Jamaica liet zich niet onbetuigd en raakte een keer de paal via een kopbal van Jody Brown. Ook Drew Spence rook nog aan de 1-1, maar zij kopte rakelings naast.

Colombia treft in de kwartfinale op zaterdag het Engeland van Sarina Wiegman. De twee landen spelen om 12.30 uur (Nederlandse tijd) tegen elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl