Gastland Australië verslaat Denemarken en is door naar kwartfinales WK

Bekijk hier de samenvatting van Australië - Denemarken (2-0)

Australië heeft op het wereldkampioenschap voetbal Denemarken met 2-0 verslagen en is door naar de kwartfinales. Daar treft het Frankrijk of Marokko, een strijd die dinsdag wordt beslist.

Denemarken begon sterk in het Olympisch stadion in Sydney, gevuld met dik 75.000 toeschouwers. Australië moest zich in de eerste twintig minuten beperken tot tegenhouden, maar dat lukte met de steun van het fanatieke thuispubliek.

Gebrek aan scherpte

De Denen dwongen een handvol kansen af. Het was aan het gebrek aan scherpte in de afronding en aan de Australische keeper Mackenzie Arnold te danken het gelijk bleef.

Gaandeweg de eerste helft werden The Matildas sterker. In de 38ste minuut counterde Australië zelfs naar de openingstreffer. Aanvalster Caitlin Foord ontsnapte aan de linkerflank en passeerde Lene Christensen met een droog schot in de hoek: 1-0.

Programma knock-out fase WK voetbal

De Denen begonnen de tweede helft goed, maar had het geluk niet aan hun zijde. Ze kregen twee keer zo veel kansen dan Australië, maar tot goals leidde het niet. In de 70ste minuut schoot Hayley Raso Australië naar de 2-0.

Hakje Harder

Tien minuten voor tijd werd de Australische vedette Sam Kerr ingebracht, die de eerste wedstrijden miste vanwege een blessure. Ze kwam direct gevaarlijk dicht bij het scoren van een derde doelpunt. De Australische overwinning kwam niet meer in gevaar. Deens hoogtepunt in de slotfase was het hakje van Pernille Harder, die de bal over een verdediger schoot. Helaas mislukte het een-tweetje met Sanne Troelsgaard voor de goal.