NOS Voetbal

Oranje traint toch op vermaledijde cricketveld, Van de Donk weer terug

Oranje traint toch weer op veelbesproken veld Tauranga, met Van de Donk

Oranje heeft in aanloop naar de WK-wedstrijd tegen Portugal op zondag toch weer getraind op het cricketveld in Tauranga. Wegens de aanwezigheid van een lemen plaat van 30 bij 30 centimeter aan de zijkant van de middencirkel, werd het trainingsveld als onveilig bestempeld.

Er werd de laatste dagen nog gezocht naar een alternatief. Een veld op anderhalf uur reizen in Hamilton was een optie, maar de spelers gaven er de voorkeur aan om in Tauranga te blijven.

En dus stond bondscoach Andries Jonker met zijn spelersgroep vrijdag toch weer op het vermaledijde cricketveld. De training was slechts een kwartier toegankelijk voor publiek.

Van de Donk

Er was dan ook niet te zien of Oranje bijvoorbeeld elf tegen elf trainde. Iets wat de bondscoach graag zou willen, maar dan moeten de speelsters wel zoals Jonker het noemt de 'knalharde plaat' omzeilen.

Wat wel te zien was, is dat Daniëlle van de Donk het eerste kwartier volledig meetrainde. De nummer 10 van Oranje verscheen de voorbije dagen alleen op haar gympen op het trainingsveld.

Het is niet bekend of Van de Donk ergens last van had of heeft. Vanwege de vermoeidheid door het drukke reisschema mochten de spelers het de eerste dagen in Nieuw-Zeeland rustig aan doen.

Een ippon op de grasmat en het basecamp van Oranje | In het spoor van Oranje #23

Morgen vliegt Oranje naar Dunedin, waar zondag om 9.30 uur Nederlandse tijd de eerste wedstrijd tegen Portugal wacht. Volgens de KNVB zullen er zo'n 600 Nederlandse fans bij dat duel aanwezig zijn.

8.000 toeschouwers

In totaal zijn er 8.000 kaarten verkocht. Het overdekte stadion Forsyth Barr biedt plaats aan 26.000 toeschouwers.

Bij de wedstrijd die Nederland volgende week donderdag tegen de Verenigde Staten speelt, zullen ruim 1.000 Nederlandse fans op de tribunes zitten. Er zijn meer dan 31.000 kaartjes verkocht voor het duel in het stadion in hoofdstad Wellington (34.500 plaatsen).

Bij de groepswedstrijd tegen Vietnam, op 1 augustus in Dunedin, worden vooralsnog 3.500 fans verwacht. Ruim 200 van de kaartjes zijn aan mensen met de Nederlandse nationaliteit verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl