NOS Nieuws

Yesilgöz zegt nog niet te weten of ze Rutte wil opvolgen als VVD-leider

Dilan Yesilgöz zegt nog niet te weten of ze Mark Rutte wil opvolgen als politiek leider van de VVD. "Daar heb ik nog helemaal geen antwoord op", aldus de huidige demissionaire minister van Justitie. "Het zijn grote stappen, dus dat moet je goed wegen."

Yesilgöz wordt vaak genoemd als opvolger van Rutte als VVD-lijstrekker. "Dat is eervol", wil ze daarover kwijt. Het partijbestuur is van plan om ergens deze week met een voorkeurskandidaat te komen.

Met een glimlach geeft Yesilgöz antwoord op vragen over de opvolging van Rutte:

'Ik ben er nog over aan het nadenken'

Gisteren stelde oud-Kamerlid André Bosman zichzelf al kandidaat. Bij WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1 zei Bosman: "De partij gaat mij aan het hart en daar heb ik ideeën bij. Ik heb daarom besloten om mij te kandideren."

De kandidatuur van Bosman lijkt weinig kans te maken, maar het betekent wel dat er lijsttrekkersverkiezingen moeten komen. Dat staat zo in de statuten van de VVD.

Oud-ministers Klaas Dijkhoff, Edith Schippers en Jeanine Hennis, die ook werden genoemd, hebben alle drie laten weten niet beschikbaar te zijn. Sophie Hermans, de fractievoorzitter in de Tweede Kamer, zegt nog na te denken over haar kandidatuur. Maar er wordt in VVD-kringen betwijfeld of ze het wel echt wil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl