Elisa Balsamo
NOS Wielrennen

Tour de France Femmes verder zonder Longo Borghini, Balsamo en Ewers

De Tour de France Femmes gaat zaterdagmiddag verder zonder drie rensters. Elisa Longo Borghini, Elisa Balsamo en Veronica Ewers gaan niet meer van start. De rensters wacht zaterdagmiddag de koninginnenrit met aankomst op de Col du Tourmalet. De Tour eindigt zondag met een individuele tijdrit in Pau.

De Italiaanse Longo Borghini, de nummer vier van het algemeen klassement, heeft last van een huidinfectie. De medische staf van wielerploeg Lidl-Trek oordeelde dat verder gaan haar gezondheid kan schaden. Longo Borghini (31) werd vorig jaar zesde in de Tour voor vrouwen.

De wielerploeg Lidl-Trek houdt ook haar landgenote Balsamo aan de kant. De oud-wereldkampioene keerde in de Tour terug in het peloton na een zware val. Balsamo is de wereldkampioene van 2021.

De 25-jarige Italiaanse maakte in de Tour haar rentree na een zware val eind mei in de RideLondon Classique. "Ze is vermoeid. Met het oog op de WK-wegrace, over twee weken in Glasgow, is besloten dat ze de laatste twee etappes laat schieten", aldus Lidl-Trek.

Sleutelbeenbreuk Ewers

Ewers heeft bij een valpartij in de zesde etappe een sleutelbeenbreuk opgelopen, meldt haar ploeg EF Education-Tibco-SVB. De Amerikaanse wielrenster kwam vrijdag huilend over de finish in aankomstplaats Blagnac, een kleine tien minuten na de Deense ritwinnares Emma Norsgaard.

In het klassement verloor ze daarmee ook het zicht op een top 10-klassering. De 28-jarige Ewers eindigde vorig jaar nog als negende in het eindklassement van de eerste editie van de Tour de France Femmes. Eerder deze maand werd ze vierde in de Giro Donne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl