Elmar Reinders
NOS Wielrennen

Teller op acht Nederlanders: Groenewegen krijgt Reinders met zich mee naar Tour

Na Lars van den Berg en Pascal Eenkhoorn is Elmar Reinders de derde Nederlandse debutant in de Tour de France dit jaar. De 31-jarige Drent heeft in zijn eerste grote ronde één belangrijke taak: landgenoot Dylan Groenewegen bijstaan in de jacht op sprintsucces.

Reinders kende sinds 2012 veel omzwervingen langs (pro-)continentale ploegen als Metec, Jo Piels, Roompot en Riwal, voordat hij in 2022 door zijn huidige werkgever, Team Jayco-AlUla, werd opgepikt.

De Australische WorldTour-ploeg koppelde hem aan Groenewegen en met succes; de 30-jarige Amsterdammer won, mede dankzij Reinders, dit jaar al etappes in de Saudi Tour en de UAE Tour én schreef Veenendaal-Veenendaal op zijn naam.

"Ik heb al een goed seizoen achter de rug met zes overwinningen", laat Groenewegen weten. "De benen zijn goed, het team is sterk en we gaan naar de Tour met de best mogelijke voorbereiding achter de rug."

Acht kansen voor Groenewegen

Groenewegen, die onlangs afstapte in de Dauphiné om in Slovenië nog twee etappes op zijn naam te schrijven, hoopt zijn totaal van vijf Touretappes nog wat op te vijzelen. Op papier krijgt hij daar acht kansen voor.

Jayco heeft ook de Brit Simon Yates geselecteerd. Hij is de voornaamste troef voor succes in de bergetappes.

Acht Nederlanders zijn nu zeker van Tour-deelname: Dylan van Baarle en Wilco Kelderman (Team Jumbo-Visma), Lars van den Berg (Groupama-FDJ), Pascal Eenkhoorn (Lotto-Dstiny), Nils Eekhoff (Team DSM-Firmenich), Dylan Groenewegen en Elmar Reinders (Team Jayco-AlUla) en Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl