Danny van Poppel
NOS Wielrennen

Ook Van Poppel en Eekhoff naar Tour de France, als vijfde en zesde Nederlander

Danny van Poppel en Nils Eekhoff gaan naar de Tour de France. Van Poppel zit bij de zeven renners die al geselecteerd zijn door BORA-hansgrohe. De Duitse ploeg wijst later de achtste renner aan. Eekhoff is de enige Nederlander in de selectie van het Nederlandse DSM.

Ze zijn de vijfde en zesde Nederlander die zeker zijn van deelname aan de Tour. Woensdag werden debutanten Pascal Eenkhoorn en Lars van den Berg bevestigd bij respectievelijk Lotto Dstny en Groupama-FDJ. Eerder was al bekend dat Jumbo-Visma Wilco Kelderman en Dylan van Baarle mee zal nemen.

De Tour start zaterdag 1 juli in het Spaanse Bilbao. De openingsrit is direct een pittige voor het peloton met drie beklimmingen van de derde categorie en één klim van de tweede categorie.

Klassementsaspiraties

BORA heeft gekozen voor Jai Hindley als kopman. De Australiër won vorig jaar de Giro d'Italia en behoort nu tot de outsiders in Frankijk. De andere geselecteerde renners zijn het Duitse koppel Emanuel Buchmann en Nils Politt, de Oostenrijker Marco Haller, Bob Jungels uit Luxemburg en Jordi Meeus uit België.

Vorig jaar eindigde Aleksander Vlasov namens BORA op de vijfde plaats in het algemeen klassement.

Bij DSM is Romain Bardet de klassementsman. Naast de Fransman zijn ook John Degenkolb uit Duitsland, Kevin Vermaerke uit de Verenigde Staten en het Australische viertal Alex Edmondson, Chris Hamilton, Sam Welsford en Matt Dinham opgeroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl