NOS VoetbalAangepast

Atsu overleden bij aardbeving Turkije, lichaam van oud-Vitessenaar gevonden

Het levenloze lichaam van Christian Atsu is gevonden in Turkije. Dat bevestigt zijn club Hatayspor. Murat Uzunmehmet, de zaakwaarnemer van de Ghanees international die in het verleden voor Vitesse speelde, meldde het overlijden als eerste.

"Het lichaam van Christian Atsu, die zijn leven verloor bij de aardbeving, is op weg naar zijn geboorteplaats in Ghana", meldt Hatayspor zaterdagochtend. "We zullen je niet vergeten, Atsu. Vrede zij met jou, mooi mens. Er zijn geen woorden om ons verdriet te beschrijven. Rust in vrede."

Het lichaam is gevonden in Antakya, de hoofdstad van de provincie Hatay. Atsu verbleef er in het Renassaince Residence, een twaalf verdiepingen tellend gebouw dat geheel instortte door de aardbeving.

Atsu, die 31 jaar werd, was sinds september vorig jaar actief in de Turkse Süper Lig bij Hatayspor. Hatay ligt niet ver van het epicentrum van de verwoestende aardbeving die op 6 februari Turkije en Syrië trof.

Meteen na de aardbeving was Atsu al vermist en ontstond er veel verwarring. Turkse media meldden na één dag dat hij levend uit het puin gered was, maar later bleek er sprake van een persoonsverwisseling. De clubarts van Hatayspor stelde in het ziekenhuis vast dat het om een ander persoon dan Atsu ging.

  • Getty Images
    Reddingswerkers en vrienden en familie van Atsu vrijdag bij het ingestorte gebouw waar de voetballer verbleef

Atsu speelde 65 interlands voor Ghana, waarin de vleugelspits negen doelpunten maakte. Hij was met Ghana actief op het WK van 2014 in Brazilië.

Vitesse

Op jonge leeftijd gold Atsu als een groot talent, dat bij FC Porto en Chelsea speelde. Die Engelse club leende hem in het seizoen 2013/14 uit aan Vitesse. In Arnhem maakte hij vijf treffers in 28 duels.

Later speelde Atsu voor Everton, Bournemouth, Malaga, Newcastle United en Al-Raed in Saudi-Arabië voordat hij dit seizoen in Turkije terechtkwam.

Na de aardbeving trok Hatayspor zich terug uit de competitie. Het laatste doelpunt van de club dit seizoen werd op 5 februari gemaakt door Atsu, die in de zevende minuut van blessuretijd uit een vrije trap de winnende 1-0 scoorde tegen Kasimpasa.

Atsu in zijn periode bij Vitesse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl