ANP
NOS SportAangepast

Stam/Schoon naar kwartfinales EK, Van Werkhoven/Van de Velde naar achtste finales

Katja Stam en Raïsa Schoon zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van de EK beachvolleybal in München. Het Nederlandse duo versloeg de Oekraïense tweelingzussen Inna en Iryna Machno in drie sets. Mart van Werkhoven en Steven van de Velde plaatsten zich voor de achtste finales.

Stam en Schoon liepen in de eerste set snel weg bij het duo Machno/Machno. Met 21-15 kwamen de Nederlandsen op een 1-0 voorsprong in sets. In de tweede set had Stam/Schoon het lastiger en na een onderbreking door hevige regenval trokken de Oekraïense vrouwen aan het langste eind: 19-21.

De derde set was vervolgens weer een prooi voor Stam en Schoon: 15-9.

In de kwartfinales stuiten Stam en Schoon op het als tweede geplaatste Zwitserse koppel Menia Bentele en Anouk Vergé-Depré.

Voor Van Werkhoven en Van de Velde stond een wedstrijd in de eerste ronde op het programma. Daarin waren ze met 2-0 te sterk voor de Italianen Daniele Lupo en Alex Ranghieri.

Orange Pictures
Steven van de Velde (met witte pet) en Mart van Werkhoven

Van Werkhoven en Van de Velde waren in de eerste set oppermachtig. De voorsprong van de Nederlanders werd snel groter en met een verschil van liefst negen punten werd de eerste set binnengesleept: 21-12.

De tweede set ging gelijk op en bleef lang spannend, maar op 21-21 wist de Nederlands kampioen twee punten achter elkaar te pakken. Van Werkhoven/Van de Velde trok zodoende de wedstrijd met 2-0 naar zich toe en mag zich gaan opmaken voor de achtste finales.

Twee duo's uitgeschakeld

De duo's Leon Luini/Ruben Penninga en Matthew Immers/Stefan Boermans overleefden de eerste ronde niet. Luini/Penninga verloor van een koppel uit Oostenrijk (24-26, 21-15, 15-10) en Immers en Boermans van een Spaans duo (21-16, 20-22, 15-11).

Het duo Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen had zich al geplaatst voor de achtste finales door hun poule te winnen in de groepsfase en komen vrijdag weer in actie.

De vrouwenduo's Emi van Driel/Pleun Ypma en Emma Piersma/Mexime van Driel werden in de groepsfase van de EK in München uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl