NOS SportAangepast

Vetter stopt zevenkamp na verspringen met achillespeesblessure

Meerkampster Vetter stapt uit: 'Mijn lijf is gewoon nog niet goed genoeg'

Zevenkampster Anouk Vetter is bij de Europese kampioenschappen in München na het verspringen gestopt. Ze heeft te veel last een een achillespeesblessure. Ze stond op de vijfde plaats.

"Ik had al een beetje last van mijn achillespees en na het verspringen werd dat heel erg", reageerde Vetter op haar uitvallen. "Ik heb geprobeerd in te werpen, maar het is te pijnlijk. Het lukt mij niet."

Medaillekansen

In de ochtend was Vetter dankzij een vijfde plaats bij het verspringen teruggevallen naar de vijfde plek in het algemeen klassement. Maar met het speerwerpen, haar sterkste onderdeel, nog op het programma, had ze nog alle kans op een medaille.

Vetter houdt EK-zevenkamp voor gezien, Thiam aan de leiding

Toch besloot ze om de strijd te staken voordat ze aan het voorlaatste onderdeel kon beginnen. "Het hoort wel een beetje bij de meerkamp", aldus Vetter. "Je voelt je verrot en daar zet je je dan overheen. Maar dit is scherpe pijn waar ik mij niet overheen kan zetten."

"Het was een gok, naar het EK gaan, dit kon gebeuren. Ik heb het beste seizoen uit mijn carrière gehad dus ik wilde mijn kans grijpen. Ik heb het geprobeerd, maar mijn lijf is gewoon nog niet goed genoeg."

Sofie Dokter bezette na woensdag nog de twaalfde plaats. Met een sprong van 5,82 bij het verspringen bleef ze ver verwijderd van haar persoonlijk record van 6,29 waardoor ze nu dertiende staat.

Na het speerwerpen staat ook nog de afsluitende 800 meter op het programma.

Reuters
Nafissatou Thiam in actie in München

Wereldkampioene Nafissatou Thiam gaat nog altijd fier aan de leiding in München. De Belgische heeft een flinke voorsprong en lijkt het goud moeiteloos voor zich op te gaan eisen.

Achter Thiam gaat de strijd om het zilver tussen de Poolse Adrianna Sulek, de Zwitserse Annik Kälin en de Belgische Noor Vidts.

Vloon en Koppelaar door met polsstok

Menno Vloon en Rutger Koppelaar staan zaterdag in München in de finale van het polsstokhoogspringen. Met een kwalificatie-eis van 5,80 meter lag de lat hoog, maar die hoogte bleek helemaal niet nodig.

Slechts 12 atleten gingen over 5,65 meter en daarmee was het finaleveld gevuld. Koppelaar deed dat foutloos, Vloon kon zich een misser op 5,30 en 5,65 meter permitteren.

Reuters
Rutger Koppelaar in actie in München

Tony van Diepen plaatste zich in München voor de halve finales van de 800 meter. Djoao Lobles redde het niet.

Van Diepen diende in de series bij de beste drie te eindigen en slaagde daar net aan in: hij werd derde met een tijd van 1.47,67. Nationaal kampioen Lobles eindigde als vierde en met 1.48,00 hoorde hij ook niet bij de vier snelste verliezers.

Taymir Burnet haalde met twee vingers in de neus de halve finales van de 200 meter. De 29-jarige atleet leidde zijn serie van start tot finish en finishte in een prima tijd van 20,49.

Jamile Samuel deed hetzelfde bij de 200 meter voor vrouwen. In een tijd van 23,00 was ze de snelste in haar serie.

Smidt en Angela uitgeschakeld

Nick Smidt en Ramsey Angela kwamen niet door de halve finales op de 400 meter horden. Met respectievelijk een zesde (50,29) en achtste plaats (49,99) in hun race kwamen zij niet in de buurt van een finaleplek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl