Favoriet Bol, Klaver en Bonevacia met gemak door naar EK-finale 400 meter

Favoriet Bol haalt met gemak naar EK-finale 400 meter in München

Femke Bol heeft met speels gemak de finale van de 400 meter gehaald bij de EK atletiek in München. Bol, met 49,75 houdster van het Nederlands record, zette haar status als favoriet kracht bij door haar halve finale op halve kracht te winnen in 50,60.

Na een valste start van de Belgische Cynthia Bolingo lag de start even stil, maar het deerde de 22-jarige atlete uit Amersfoort niet. Bij de herstart snelde ze naar de streep. Bolingo werd tweede en staat woensdagavond ook in de finale.

Klaver ook door, Saalberg niet

Lieke Klaver werd in haar halve finale tweede en kwalificeerde zich eveneens voor de finale van de 400 meter in Duitsland. Titelverdedigster Justyna Swiety-Ersetic uit Polen haalde de finale niet.

Bekijk hieronder de reactie van Femke Bol en de race en reactie van Lieke Klaver.

Klaver, op deze afstand vierde bij de WK, finishte in de eerste van de drie halve finales in 50,59 als tweede. Voor Eveline Saalberg, die tussen beide Nederlandse kanonnen door naar 52,45 snelde, viel in de halve finales het doek.

Bonevacia is 'confident'

Liemarvin Bonevacia kwalificeerde zich bij de mannen ook voor de finale van de 400 meter in München. De 33-jarige atleet won zijn halve finale in 45,40 seconden. Uit de andere halve finales waren alleen de Brit Matthew Hudson-Smith (44,98) en Thomas Jordier uit Frankrijk (45,37) sneller.

"Ik ben confident", sprak Bonevacia na afloop op een voor hem kenmerkende toon.

Bekijk hieronder de race en het interview met Liemarvin Bonevacia.

Koen Smet drong op de 110 meter horden door tot de halve finales. Hij finishte in zijn serie als vierde in een tijd van 13,88. Dat was net genoeg om door te gaan. De beste tijd was van Finlay Gaio uit Zwitserland: 13,46.