EPA
NOS Sport

De Boer bij EK als snelste naar halve finales 50 vrij, Palmans verder op schoolslag

Thom de Boer heeft zich bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome met de snelste tijd geplaatst voor de halve finales op de 50 meter vrije slag. Jesse Puts noteerde de achtste tijd en kwalificeerde zich ook voor de halve finales.

De Boer zwom in de zesde heat naar een tijd van 21,59. In diezelfde heat zwom Kenzo Simons naar een tijd van 22,46, waarmee hij de halve finales niet haalde. Twee series later kwam Puts in actie, hij zwom naar een tijd van 22,15. Ruim genoeg om zich te kwalificeren voor de halve finales.

De twee Nederlanders komen vanavond in actie in de halve finales.

Op de 50 meter schoolslag kwalificeerde Anne Palmans zich ook voor de halve finales. Ze zwom naar de twaalfde tijd in de series: 31,37. Palmans was bijna anderhalve seconde langzamer dan Arianna Castiglioni. De Italiaanse tikte aan na 29,91 en bleef haar landgenote Benedetta Pilato twee honderdsten voor.

Ook Palmans komt vanavond weer in actie, zij zwemt haar halve finale direct na de halve finales van de 50 meter vrije slag bij de mannen. De eindstrijd van beide afstanden is op woensdag.

Op de 4x200 m vrije slag voor gemengde teams plaatste Nederland zich voor de finale. Stan Pijnenburg, Luc Kroon, Imani de Jong en Silke Holkenborg werden met 7.41,51 vijfde. Frankrijk was ruim 2,5 seconden sneller. Er vielen slechts twee van de tien landen af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl