NOS Sport

Van Riessen heeft EK-sprintmedaille voor het grijpen na winst op Van de Wouw

Van Riessen klopt Van de Wouw op sprint in Nederlands onderonsje bij EK

Laurine van Riessen heeft bij de EK baanwielrennen in München de halve finales bereikt op de sprint. Op de gelegenheidspiste in de Messe versloeg ze haar jongere landgenote Hetty van de Wouw in twee heats.

Maandag worden de medailles verdeeld op dit onderdeel en dat is live te zien bij de NOS.

Van Riessen, die met de derde tijd in de kwalificatie goed was begonnen, schakelde in de achtste finales de Britse Lauren Bell uit. Van de Wouw was te sterk voor de Italiaanse Miriam Vece. In beide onderlinge heats was Van Riessen (35) duidelijk te snel voor de 24-jarige Van de Wouw.

In de halve finale neemt Van Riessen het maandag op tegen de Duitse Emma Hinze. In de andere halve finale staan de Duitse Lea Sophie Friedrich en de Française Mathilde Gros.

Titelverdedigster Shanne Braspennincx ontbreekt op de sprint in München. Met het oog op de WK in oktober vond zij een optreden op de 200 meterbaan van München niet passen in haar voorbereiding. De wereldtitelstrijd wordt, zoals vrijwel alle grote toernooien, op een 250 meterbaan afgewerkt.

Havik vierde, Uneken tiende

Op de afvalkoers greep Yoeri Havik net naast de medailles. Hij eindigde als vierde. Regerend wereldkampioen Elia Viviani pakte de Europese titel. De Italiaan had eerder op de dag nog de wegwedstrijd gereden. Daarin werd Viviani zevende, achter winnaar Fabio Jakobsen.

In de puntenkoers bleef Lonneke Uneken ver verwijderd van de medailles. De 22-jarige renster slaagde er niet in om punten te scoren, maar omdat niet alle deelneemsters de finish haalden en sommige rensters strafpunten kregen, eindigde Uneken als tiende.

Het EK-goud ging naar de Belgische Lotte Kopecky.

Havik vierde op afvalkoers bij EK baanwielrennen, Uneken tiende in puntenkoers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl