NOS Sport

Nederlands record en Diamond League-zege voor Bol, Hassan snelste op 3.000m

Bol toont topvorm in Diamond League-wedstrijd met Nederlands record 400 meter

Femke Bol en Sifan Hassan hebben ruim een week voordat de EK atletiek in München beginnen een zege geboekt in de Diamond League.

Bol liep voor het eerst dit seizoen de individuele 400 meter (zonder horden) en was meteen succesvol. Met 49,75 was ze niet alleen de snelste in Chorzów, ze zette ook een Nederlands record neer. De 22-jarige Amersfoortse hield daarmee de Poolse Natalia Kaczmarek en de Jamaicaanse Candice McLeod achter zich.

Het oude Nederlands record stond op naam van Lieke Klaver, die vorige maand bij de WK in Eugene 50,18 op de klokken had gezet. De winst in Polen is voor Bol een goede generale voor de Europese kampioenschappen, waar ze naast de 400 meter horden en de 4x400 meter estafette ook uitkomt op deze afstand.

Hassan won de 3.000 meter. Twee weken na de WK in het Amerikaanse Eugene, waar ze zesde werd op de 5.000 meter en vierde op de 10.000 meter, bleek ze in Chorzów weer voldoende inhoud te hebben voor een machtige eindsprint.

Bij het ingaan van de laatste bocht pakte ze de kop en die stond ze niet meer af. Ejgayehu Taye (op de WK zesde op de 10.000 meter) en Margaret Kipkemboi (op de WK derde op de 10 kilometer en vierde op de 5 kilometer) kwamen er niet meer langs. Maureen Koster werd tiende, Diane van Es (in een persoonlijk record) dertiende.

Hassan slaat de Europese kampioenschappen over en richt zich op de resterende wedstrijden in de Diamond League.

Hassan snelste op 3.000 meter bij Diamond League Chorzów

Eerder op de dag verbeterde kogelstootster Jessica Schilder al het Nederlands record bij de Diamond League in Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl