EPA
NOS SportAangepast

Opnieuw Nederlands record kogelstootster Schilder: tweede plaats in Chorzów

Jessica Schilder heeft bij de Diamond League-wedstrijden in Chorzów opnieuw haar Nederlandse record kogelstoten verbeterd. Met 19,84 meter kwam ze zeven centimeter verder dan bij de WK van vorige maand. Toen won ze met 19,77 meter brons, nu eindigde ze als tweede.

De 23-jarige Schilder werd eerder dit seizoen achtste in Doha, tweede in Oslo (met een nationaal record van 19.46 meter) en vierde in Stockholm. Sinds juni verbeterde ze liefst zes keer het Nederlands record.

Als verwacht ging de zege in Chorzów naar Chase Ealey. De Amerikaanse, die dit seizoen nog ongeslagen is in de Diamond League en in Eugene de wereldtitel pakte met een worp van 20,49 meter, kwam nu tot een afstand van 20,38 meter.

Van Diepen maakt indruk

Tony van Diepen maakte indruk op de 800 meter. Op de WK strandde hij in de halve finales, nu knokte hij met de Kenianen Emmanuel Korir en Ferguson Rotich om de zege. Wereldkampioen Korir won en Van Diepen werd op slechts 0,08 derde.

Op de 400 meter horden speelden Nick Smidt en Ramsey Angela een bijrol. Zij werden zevende en negende, al was Smidt met 49,07 wel sneller dan zijn persoonlijk record van 49,12. Wereldkampioen Alison Dos Santos won overtuigend in 47,80.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl