ANP
NOS Sport

Baanwielrensters Van Riessen en De Zoete grijpen nét naast het podium Nations Cup

Op de tweede dag van de Nations Cup in het Colombiaanse Cali hebben de Nederlandse baanwielrensters in tegenstelling tot een dag eerder geen medailles gewonnen. Laurine van Riessen (sprint) en Mylene de Zoete (afvalkoers) waren er nog wel dichtbij, maar werden uiteindelijk vierde.

Op de sprint drongen Van Riessen, Shanne Braspennincx en Hetty van der Wouw door tot de kwartfinales. Van Riessen won daarin van Van der Wouw en Braspennincx boog voor de latere winnares Mathilde Gros uit Frankrijk.

In de strijd om het brons verloor Van Riessen beide races van Ellesse Andrews uit Nieuw-Zeeland. De Zoete moest op de afvalkoers olympische kampioene op het onderdeel omnium, Jennifer Valente (olympisch goud omnium, 2021), Letizia Paternoster (WK-goud afvalkoers in 2021) en Yareli Mendoza voor zich dulden.

Later in het toernooi maken de Nederlandse mannen hun opwachting. Alleen Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen zijn afgereisd naar Colombia voor de Nations Cup. Zij komen op de derde dag in actie op de keirin, op de slotdag (10 juli) staat Hoogland en Lavreysen nog de sprint te wachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl