Yoeri Havik op de Olympische Spelen in Tokio ANP

Ook op de tweede dag van de Nations Cup in Canada is er succes voor de Nederlandse baanwielrenners. Zowel Lonneke Uneken als Yoeri Havik haalde zilver. Uneken op het onderdeel scratch, Havik op de afvalkoers.

Op de eerste dag van de Nations Cup hadden de sprinters bij de mannen al goud gepakt op de teamsprint, terwijl de vrouwen op dat onderdeel goed waren voor zilver.

Eruit tegen latere winnaar

De 22-jarige Uneken eindigde bij de afvalkoers net buiten de top-3. Bij de scratch was er wel succes: daar eindigde ze op de tweede plek achter de Italiaanse wereldkampioene Martina Fidanza.

Havik (31) moest op de afvalkoers alleen de Belg Jules Hesters voor zich dulden. Er deden met Roy Eefting (zesde plaats) en Vincent Hoppezak (dertiende plaats) nog twee Nederlanders mee aan dit onderdeel, maar die vielen buiten het podium.

Wie ook geen medaille haalde is Laurine van Riessen. Op de sprint bij de vrouwen reikte ze tot de kwartfinales, maar daar vloog ze vloog eruit tegen de Duitse Emma Hinze, die later het goud zou pakken.

STER reclame