AFP
NOS Sport

Martina gepasseerd voor WK, bondscoach wil 'rekening houden met de toekomst'

Sprinter Churandy Martina zal volgende maand geen deel uitmaken van de estafetteploeg op de 4x100 meter bij het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene. De 37-jarige sprinter, Nederlands recordhouder op de 100 meter, is door de technische staf gepasseerd voor de afstand.

"Natuurlijk heeft Churandy de meeste ervaring met het lopen van estafettes, maar bij de selectie spelen meer factoren mee", aldus bondscoach Laurent Meuwly.

"Churandy is dit seizoen de nummer zeven van de Nederlandse sprinters qua tijd. Daarnaast kijken we ook naar zijn belastbaarheid en moeten we rekening houden met de toekomst van de estafetteploeg."

Nog wel kans op EK

Martina liet al eerder weten dat hij niet van start zou gaan op de individuele 100 meter om zich volledig te kunnen richten op de estafette. Dat plan kan nu dus de prullenbak in. Of Martina wel aan de start zal verschijnen op beide onderdelen tijdens het EK in augustus, is ook niet zeker. "De kaarten liggen nog wel open voor de EK", aldus Meuwly.

AFP
Bondscoach Laurent Meuwly

Joris van Gool, Raphael Bouju, Hensley Paulina, Elvis Afrifa, Taymir Burnet en Xavi Mo Ajok zijn de mannen die afreizen naar de Verenigde Staten, waar van 15 tot en met 24 juli zal worden gestreden.

Parijs

Martina, vijf keer deelnemer aan de Olympische Spelen, liet onlangs nog weten dat hij voorlopig zijn carrière nog niet wil beëindigen en zelfs mee zou willen doen aan de Spelen van 2024 in Parijs.

"Ik voel me goed en ik hou nog heel veel van de sport. Dus waarom zou ik dan niet naar Parijs gaan?", zei Martina eind mei nog.

Bekijk hieronder de reportage die verslaggever Léon Haan met Martina maakte:

Martina gaat voor zesde Olympische Spelen: 'Hou nog heel veel van de sport'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl