NOS Voetbal

Wiegman naar Wembley: 'Derde finale in vier eindtoernooien, heel bijzonder'

Prins William stuurt na de zege van Engeland op Zweden (4-0) zijn felicitaties naar de ploeg. Oud-voetballer David Beckham vindt het Engelse vrouwenteam een inspiratie voor meisjes én jongens. Nu al.

Want het mooiste moet nog komen, zondagavond om 18.00 uur op een volgepakt Wembley. Op het heilige gras van de moeder der voetbaltempels, waar Sarina Wiegman uit Den Haag voetbalgeschiedenis wil schrijven. Als voorvechter van het voetbal voor vrouwen en inmiddels als internationaal gelauwerd succescoach.

Bekijk hieronder de reactie van Sarina Wiegman en de samenvatting van Engeland-Zweden:

"Echt niet normaal, dat besef ik heel goed", blikt Wiegman vooruit. "Het is de derde finale in vier eindtoernooien, dat is heel bijzonder."

Wiegman heeft nu zeventien van haar negentien interlands als bondscoach van Engeland gewonnen (waarvan eentje in de kwartfinale na verlenging tegen Spanje), met een doelsaldo van plus honderd (!).

Liefst 14 miljoen Engelsen kijken mee

Naar 'het slopen' van de Zweden, zoals de The Sun het kort en bondig verwoordde, keken behalve de ruim 30.000 toeschouwers in het stadion ook een slordige 14 miljoen Engelsen op televisie, waarvan 2,3 miljoen vanuit een de pub of restaurant.

"Wat wij wilden, is ook hier in Engeland iets teweegbrengen", vervolgt Wiegman. "Je merkt nu dat het voetbal een enorme boost krijgt en dat we heel inspirerend zijn. Dus ik hoop dat er weer heel veel jongens en meisjes gaan voetballen. Eigenlijk niet alleen in Engeland, maar ook in heel Europa en heel de wereld."

Na de gewonnen EK-finale in 2017 en de verloren WK-finale twee jaar later met Oranje, wacht Wiegman nu met Engeland de winnaar van het duel tussen Duitsland en Frankrijk.

"Het is wel heel overtuigend", vindt Wiegman van het spel dat haar ploeg nu op de mat legt en door het thuisvoordeel als favoriet wordt gezien voor de eindzege. "Er staat wel een heel sterk team dat heel erg graag Europees kampioen wil worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl