Sarina Wiegman hoopt tegen Spanje weer langs te lijn te kunnen staan
NOS Voetbal

Wiegman hoopt kwartfinale tegen Spanje weer op de bank te zitten: 'Afwachten'

Ze deden hun uiterste best om het virus buiten de bubbel van de ploeg te houden, maar toch wist Sarina Wiegman, de bondscoach van de Engelse voetbalsters, de dans niet te ontspringen bij het EK. Afgelopen vrijdag bleek ze corona onder de leden te hebben en dus kon ze niet later op de dag plaatsnemen op de spelersbank tijdens het duel met Noord-Ierland.

"We doen heel voorzichtig, maar het is erg onzichtbaar", klinkt het haast verontschuldigend dinsdagmiddag tijdens een persconferentie per video, daags voor de kwartfinale tegen Spanje. Tegen Noorwegen ontbrak verdedigster Lotte Wubben-Moy al wegens corona en inmiddels heeft ook reservekeepster Hannah Hampton een positieve test afgeleverd.

Flexibel en creatief

Wiegman, die de afgelopen dagen tijdens de trainingen afstand hield en een mondkapje droeg, heeft goede hoop dat ze woensdagavond in Brighton weer langs de zijlijn kan plaatsnemen. "Ik voel me goed, maar moet nog wachten. En als ik er niet bij kan zijn, weten we hoe ik er op een andere manier bij zal zijn."

Tijdens de confrontatie met Noord-Ierland, dat uiteindelijk met 5-0 onder voet gelopen werd, had ze voortdurend contact met de staf en speelsters op de bank. "Als het nodig mocht zijn, doen we dat morgen weer", bekijkt de Haagse de kwestie nuchter. "Als er een positief resultaat is, moeten we flexibel en creatief zijn en het werk doen met degenen die fit zijn."

Sarina Wiegman op het trainingsveld voor het EK-duel met Noord-Ierland

Ook over de hoge verwachtingen in Engeland rond de nationale ploeg maakt ze zich geen zorgen. "Anderen praten de hele tijd over druk, wij praten over voetbal. Wij proberen gewoon zo goed mogelijk te voetballen en onze sterke punten te benutten om de zwakte bij de tegenstander bloot te leggen. We zijn bereid hard te werken en hopelijk leidt dat tot succes."

Hoog niveau

Engeland behoort tot de favorieten, maar is niet de enige kanshebber, benadrukt Wiegman. "Er zijn meerdere ploegen die het EK kunnen winnen. Ik denk niet dat daar in de groepsfase veel aan veranderd is. We hebben wedstrijden van een hoog niveau gezien."

Wiegman verwacht tegen Spanje op EK een kwartfinale van 'hoog niveau'

Ook van Spanje geeft ze, zoals het een goed coach betaamt, hoog op. "Ze missen twee belangrijke spelers", verwijst Wiegman naar de absentie van topscorer Jennifer Hermos en recordinternational Alèxia Putellas. "Maar ze hebben natuurlijk nog steeds een heel goed team. Ze hebben een aanvallende speelstijl en zullen waarschijnlijk graag de bal willen hebben, maar ik hoop dat wij de bal ook veel hebben."

"We voelen ons behoorlijk comfortabel aan de bal en gaan proberen ons beste spel te spelen. Hopelijk brengt ons dat de overwinning."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl