AFP
NOS Voetbal

Wiegman ontmoet eerst prins William en laat daarna aanvoerder uit EK-selectie

Bondscoach Sarina Wiegman van de Engelse voetbalsters heeft Steph Houghton buiten de selectie voor het komende EK voor vrouwen gelaten. Dat toernooi wordt vanaf 6 juli in Engeland gehouden.

De 34-jarige centrale verdediger was acht jaar aanvoerder van het nationale team. Sinds januari heeft ze last van een achillespeesblessure.

"Het was een moeilijke beslissing, maar ze is gewoon niet klaar voor het spelen van wedstrijden", lichtte Wiegman haar besluit toe. "Het was een kwestie van tijd en die tijd hebben we niet. Het is jammer, want ze is zo'n grote speelster en ze heeft zo'n grote impact gehad op het spel van Engeland. Natuurlijk was ze zeer, zeer teleurgesteld."

Wiegman laat aanvoerder uit EK-selectie: 'Ze was heel, heel teleurgesteld'

Houghton, speelster van Manchester City, speelde 121 keer voor het Engelse elftal. Wiegman heeft Leah Williamson van Arsenal tot de nieuwe aanvoerder benoemd.

Prins William

Engeland begint het EK in eigen land op 6 juli tegen Oostenrijk en treft in de groepsfase ook Noorwegen en Noord-Ierland. Om de vrouwen succes te wensen was prins William woensdag op bezoek bij het nationale trainingscentrum in Burton-on-Trent.

De erevoorzitter van de Engelse voetbalbond maakte op het veld een praatje met de speelsters en liet zich verleiden tot het nemen van een aantal schoten op doel.

Prins William bezoekt Engelse voetbalsters: 'Heb de verkeerde schoenen aan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl