NOS Voetbal

AS Roma-Feyenoord een botsing van stijlen? Dat valt volgens Slot alles mee

Feyenoord slijpt in de Portugese zon aan een spelplan voor de Conference League-finale tegen AS Roma. Een ploeg die volgens trainer Arne Slot meer op Feyenoord lijkt dan menigeen denkt.

AFP
Slot op de training in Lagos

Slot en zijn spelers zijn uitgeweken naar het Zuid-Portugese Lagos om de hoogoplopende finalekoorts in Rotterdam wat te ontlopen. In alle rust - en een prettig weertje - bereidt de ploeg zich voor op het AS Roma van José Mourinho.

"Eigenlijk duurt een voorbereiding op een finale veertig weken", vertelt Slot over het doel van de Portugese trainingsdagen. "Hier proberen we op detailniveau nog te kijken hoe je kansen creëert tegen Roma. En de training van vandaag ging vooral om het geven van een fysieke prikkel."

Fysieke arbeid werd er ook geleverd door Justin Bijlow en Tyrell Malacia. Eerstgenoemde komt terug van maandenlang blessureleed, maar een basisplek tegen Roma is niet uitgesloten.

"De komende dagen gaat duidelijk worden hoe fit hij is. Hij heeft in ieder geval twee uitstekende trainingsdagen met de groep achter de rug. Normaal gesproken - als hij helemaal fit is - is Bijlow de eerste keus."

Respect voor Mourinho

Slot verwacht volgende week woensdag geen extreem defensieve tegenstander. Sterker nog: hij ziet genoeg overeenkomsten tussen het spel van zijn eigen ploeg en die van Mourinho.

Slot over Mourinho: 'Trainers worden snel in hoekje gedrukt'

"Trainers worden snel in een hoekje gedrukt", zegt Slot daarover. "Ik zie juist voldoende gelijkenissen tussen het spel dat Mourinho speelt met Roma en wat wij spelen. Ik zie een ploeg die hoog en agressief druk zet met de backs. Beide teams zijn daarbij heel moeilijk te verslaan en gaan echt door tot het einde."

Slot heeft grote waardering voor de carrière van de Portugees, die al vier Europese hoofdprijzen won. "Ik vind het heel knap dat hij het al zo lang volhoudt in de top, ook in een ritme van om de drie dagen een wedstrijd. Ook voor wat hij nu presteert heb ik heel veel respect."

In het bespelen van het Roma van Mourinho zal middenvelder Fredrik Aursnes een belangrijke rol moeten vervullen. "Aursnes is een spelversneller," legt Slot uit. "Hij ziet oplossingen eerder dan anderen en heeft daardoor weinig balcontacten nodig om het spel vooruit te verplaatsen."

"Hij is uniek in onze selectie. Verdedigend waren we kwetsbaarder zonder hem, hij gaf het team wat dat betreft een zetje in de goede richting. En ook aan de bal is hij ijzersterk."

Slot vertelt over de kwaliteiten van 'spelversneller' Aursnes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl