NOS Voetbal

Matige generale Feyenoord in aanloop naar AS Roma: 1-2 verlies tegen Twente

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - FC Twente

Het ging nergens meer om in De Kuip. Niet meer om de punten, hooguit om het zelfvertrouwen. En dat heeft bij Feyenoord misschien wel een klein deukje opgelopen na een 1-2 nederlaag thuis tegen FC Twente. Geen ideale voorbereiding op de Conference League-finale tegen AS Roma.

Met nog anderhalve week te gaan tot de finale in Tirana stuurde Arne Slot een volwaardig elftal het veld in. Alleen Tyrell Malacia (dijbeen) en Reiss Nelson speelden niet. Feyenoord-B opstellen, leek voor Slot ook weer geen optie.

Maar overtuigend speelde Feyenoord allerminst. FC Twente drukte de Rotterdammers achterover en kwam voor rust al op 0-2. Na een klein half uur kon Ricky van Wolfswinkel na goed combinatiewerk van Vaclav Cerny en slap verdedigend werk achterin bij Feyenoord voorzetten op Dimitris Limnios, die de 0-1 binnentikte.

Wijze les voor Feyenoord: 'Paar procent minder kan ons pijn doen'

De 0-2 was een cadeautje na vreemd optreden van Marciano. De doelman gokte op een voorzet van Gijs Smal en liet zo zijn doel open. Smal zag het ontstane gaatje en kon gemakkelijk binnenschieten.

Na rust wilde Feyenoord zich niet zomaar gewonnen geven. Het streed voor wat het waard was thuis voor eigen publiek en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Wie anders dan Cyriel Dessers schoot de 1-2 binnen. Los van wat irritaties tussen beide ploegen en nog wat kansen op de 2-2 leverde de tweede helft niet meer op.

Blessure Kökcü

Voor de Rotterdammers was het geblesseerd uitvallen van Orkun Kökcü met het oog op de Conference League-finale misschien nog wel de grootste tegenvaller van de middag. De middenvelder moest zich met pijn aan zijn voet laten vervangen.

"Op de bank is er even naar gekeken, maar we moeten straks nog even kijken wat het echt is. Afwachten dus", zei de middenvelder na afloop. "Ik sta er wel positief in en denk niet dat het al te ernstig is."

De selectie van Feyenoord nam - vergezeld door hun vrouwen en kinderen - met een ereronde afscheid van het thuispubliek - wetende dat het hoogtepunt van het seizoen over tien dagen moet gaan plaatsvinden in Tirana.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl