Instagram
NOS Sport

'Dinky' altijd aan zijn zijde, maar in Peking is paralympiër zonder chihuahua

Snowboarder Mike Minor toont na de kwalificaties van de cross trots zijn board: "Kijk, dit is een sticker van een Fins stripfiguur, maar dit is precies hoe mijn hond eruit ziet." Op de Paralympische Spelen moet de 31-jarige Amerikaan het voor het eerst zonder zijn trouwe viervoeter in zijn nabijheid doen.

"Maar ik voel zijn aanwezigheid hier", zegt Minor. Sinds 2016 zijn hij en zijn hond 'Dinky' onafscheidelijk. Minor vond de hond, die mishandeld en verlaten was door zijn vorige eigenaren, in het Amerikaanse Leadville, Colorado en ontfermde zich over hem. Sindsdien neemt hij 'Dinky' altijd mee naar trainingen en wedstrijden, om dierenleed onder de aandacht te brengen.

De reis naar Peking was voor 'Dinky' echter wat te heftig. "Het is hier te druk, maar hij is in goede handen bij mijn moeder. En als ik weer thuis ben, gaan we lekker op vakantie."

Paralympisch snowboarder voor het eerst zonder chihuahua op reis

Ook zonder hond geniet Minor met volle teugen van de Spelen. "Ik had een goede eerste run neergezet, dus wilde in de tweede run gewoon plezier maken." Dat moest de Amerikaan bijna bekopen met een val, maar daar zat hij niet mee. "Daar hou ik van. Dat is waar het snowboarden om draait."

Hij zette uiteindelijk de achtste tijd neer en maandag hoopt hij mee te strijden om de medailles. "Maar als ik geen medaille win, is het ook goed. Om hier te zijn is al fantastisch."

Advertentie via Ster.nl